Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü

Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü

ABONE OL
23:15 - 15/11/2023 23:15
Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kanada’nın orta kesimindeki Saskatchewan eyaletinde meydana gelen bıçaklı saldırılarda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Eyaletteki 13 farklı yerde meydana gelen saldırılarla ilgili Kanada polisi iki şüpheliyi yakalamaya çalışıyor.

İsimleri Damien Sanderson ve Myles Sanderson olarak açıklanan ve fotoğrafları paylaşılan iki şüphelinin firarda olduğu, silahlı ve tehlikeli oldukları düşünülüyor.

Geniş bir alanda, şüphelileri bulma çalışmaları devam ederken, bölge sakinlerine yerlerinde kalmaları söylendi.

Saskatchewan polisi sosyal medya hesabından, “Güvenli bir yerden ayrılmayın. Başkalarının evinize girmesine izin verirken dikkatli olun” paylaşımında bulundu.

Polis yollarda kimlik kontrol noktaları oluştururken, sürücülere otostopçuları araçlarına almamaları çağrısında bulunuldu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada “Bugün yaşanan korkunç saldırılar karşısında şok oldum ve yıkıldım. Kanadalılar olarak bu trajik şiddetten etkilenen herkesle ve Saskatchewan halkıyla birlikte yas tutuyoruz.”

Polis iki şüphelinin isimlerini 31 yaşındaki Damien Sanderson ve 30 yaşındaki Myles Sanderson olarak açıkladı, fotoğraflarını ve eşkallerini paylaştı ancak saldırıların nedeni ya da kurbanlara ilişkin bilgi vermedi.

Saldırılar, yerel halkın çiftçilik, avcılık ve balıkçılıkla uğraşan yaklaşık 3 bin 400 kişinin yaşadığı James Smith Cree’de meydana geldi.

Yerel kaynaklar saldırıların uyuşturucuyla ilgili olabileceğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kanada’da Bıçaklı Saldırı: En Az 10 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.