Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu

Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu

ABONE OL
21:36 - 31/05/2022 21:36
Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2012 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu hapis kararının bir bölümü Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün infazın gerçekleşmesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek teslim oldu.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları’na gönderilen CHP İstanbul İl Başkanı yaklaşık beş buçuk saat cezaevinde kaldıktan sonra işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevi önünde kendisini bekleyen yaklaşık 2 bin kişilik kalabalığa hitap eden Canan Kaftancıoğlu, Türkiye’de adaleti tesis etmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı, ‘‘Silivri soğuktur diye bir kavram var. Bugün Silivri ve İstanbul çok sıcak. Saat 11’den 12’den itibaren buralardaymışsınız. Bu sıcakta sizi saatlerce bırakmak zorunda kalanlar adına hepinizden özür dilerim. İyi ki varsınız her şeyden önce. Esas olan akıl, esas olan ahlak, esas olan adalet. Bu ülkede adalet mücadelesini 84 milyon adına veriyoruz. Çalışmaya devam. Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber ama hep beraber. Kendimiz için değil, yanımızdaki birkaç kişi için değil, zenginleştirmek istediklerimiz için hiç değil. Kötü sistemin bütün iyi insanları için; fikri, inancı, kimliği, mesleği ne olursa olsun kötü sisteme mahkum edilen bütün iyi insanlar için hep beraber çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam’’ dedi.

Kaftancıoğlu: ‘‘Yarın 16 milyon İstanbullu’nun iradesini yargılamaya kalkacaklar’’

CHP İstanbul İl Başkanı, tüm partilileri yarın Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret suçlamasıyla hakkında hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Adliyesi’nde görülecek karar duruşmasına çağırdı.

Kaftancıoğlu, ‘‘Bugün genel başkanımızın linç edildiği olayla ilgili mahkeme görüldü. Ve sizleri burada, ben içeride kendime değil ama güneşin altında altı saate mahkum eden bir anlayış genel başkanımıza bütün dünyanın gözü önünde linç girişiminde bulunan kişilere verilen cezaları söylemeye bile gerek yok. Yarın 16 milyon İstanbullu’nun iradesini yargılamaya kalkacaklar. Yarın Ekrem Başkanımızın mahkemesi var. Hep birlikte orada olacağız. Uzun lafın kısası değerli yol arkadaşlarım terleyeceğiz, yorulacağız. Bildiğim bir şey var. Adalete inanan insanların yorgunluğunu tek bir şey giderebilir. Çalışmak, bu ülkeye nefes aldırmak’’ diye konuştu.

Polis Kaftancıoğlu hakkında pankart açılmasına izin vermedi

Sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde yüzlerce partili tarafından karşılanan Canan Kaftancıoğlu, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında ‘‘Bugün Gezi’nin yıldönümü, hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum’’ demekle yetindi.

Kaftancıoğlu’nun gelişi sırasında CHP Fatih ilçe örgütünün açmak istediği ‘‘hak hukuk adaletin olmadığı yerde seninleyiz Canan Kaftancıoğlu’’ yazılı pankarta önce adalet sarayında görevli özel güvenlik görevlileri ardından da polisler müdahale etti. Polisle CHP’liler arasında yaşanan kısa süreli arbededen sonra CHP’liler pankartı adliyenin önünde dışarı çıkardılar.

Adliyenin içinde de alkışlarla karşılanan Canan Kaftancıoğlu, merdivenlerden İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin infaz bürosuna giderek işlemlerini tamamladı. Ancak özel güvenlik görevlileri partililerin koridora girmesini engelleyince bir kez daha gerginlik çıktı. Bürodan geri dönen CHP İl Başkanı, önce eşiyle sessizlik işareti yaptı ardından da partililere teşekkür etti ve adliyeden ayrılmalarını istedi.

VOA tarafından geçilen Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kaftancıoğlu Denetimli Serbestlikle Tahliye Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Şu ülkemizin Recep Tayyip Erdoğan ile geldiği duruma bir bakarmısınız.
    Yeterki bizim adayımız kazansın diye, bu kadar hileye ve hukuksuzluklara, Adaletsizliği ve haksızlıkları içine sindirebilmiş, tüm bunları kabul etmiş, vicdanı kabul etmiş, hangi Müslümanlıkta, hangi kitapta Kur’an da, hangi Allah’ın emri ve Dinin emrinde yazıyor.
    Ahlaken çökmüş, hangi cübbeli hacı hoca, dindar toplum bu dini İslam’ı anladığını iddia edebilir.

    Yanıtla
    +0
    -0