Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu 

Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu 

ABONE OL
23:30 - 14/12/2023 23:30
Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde katıldıkları basın açıklamasından sonra üyelerinin, polis olduğunu söyleyen kişilerce aranıp tehdit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, ailelerinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde polis olduğunu söyleyen kişilerce aranıp tehdit edildiğini belirtti

Platformun Ankara temsilcisi Tuana Gençer, telefonla aranan üyeleri hakkında “terör iltisaklı yapıda bulunduklarının” iddia edildiğini söyleyerek, “Yıllarca bizlere ‘Her kadının başına polis mi dikeceğiz korumak için’ demişlerdi. Gördük, demek ki yapabiliyorsunuz. Yıllarca bizlere şiddet faillerine ulaşamadıklarını söylediler, gördük ki istediklerinde her türlü bilgiye ulaşabilirlermiş. Karakola kadınlar gittiğinde, bu karakollardan kadınlar geri çevrildi ve ölüme mahkum edildi” dedi.

Ankara adliyesi önünde toplanan kadınlar ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ sloganı atarak tehditleri protesto ettiler.

VOA Türkçe’ye değerlendirmede bulunan avukat Merve Sena Utbay, anayasal haklarını kullanmak, örgütlenmek, ifade özgürlüklerini kullanmak istedikleri için kadınların cezalandırılmak istendiğini belirtti.

Utbay, bu kişilerin, insanların yakınlarının iletişim bilgilerinin hukuka aykırı olarak ele geçirilerek baskı ve tehdit oluşturulmaya çalıştıklarını söyledi.

Avukat Utbay ayrıca, “Telefon numarasını bildiğimiz kişinin belirlenmesi ve cezalandırılması amacıyla bir suç duyurusunda bulunduk bugün. Kadın cinayetlerini durduracağımızı, tehditlere boyun eğmeyeceğimizi tekrar belirtmek istiyoruz” dedi.

VOA tarafından geçilen Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadınlara “polisiz” tehditine suç duyurusu  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.