KADIN OLMAK

ABONE OL
00:22 - 11/03/2024 00:22
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün sözüyle başlamak gerekirse, Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarını okutmayan millet yıkılmaya mahkumdur.

Yaşadığımız Dünya üzerinde hayatın zor koşullarına rağmen, aile yaşamında, toplumun her alanında, iş dünyasında, başta cinsiyet eşitsizliği olmak üzere birtakım zorluklarla karşılaşmayı, yaşamayı, mücadele etmeye gerektiren zor bir deneyimdir kadın olmak.

Tarihimizden bu yana, her yıl 8 Mart`ta kutladığımız kadınlar günü, kadınlarımızın başarılarını, gücünü hatırlatmanın yanı sıra hayatın tüm sorunları ile mücadele ederek yaşamak zorunda bırakılan, emektar olarak da düşündüğümüz kadınlarımızın seslerini duyurabilmeleri ve haklarını arayıp savunabilmeleri için fırsat olarakta değerlendirdiğimiz bu özel ve güzel olan Dünya Emekçi ve Emektar kadınlar gününde zordur kadın olmak.
Hayatın birçok yönünü şekillendiren güçlü ve değerli bir deneyimdir kadınlık.
Hayallerinin peşinden gitmek kendi potansiyelini keşfetmek ve güçlü bir ses olmak demektir.

Biz kadınlar toplumun temel yapı taşlarıyız. Her birimiz değişik ve benzersiz bir bir hikâyenin sahibiyiz.

Kadınlık güç dayanıklılık sevgi ve özveriyle fedakârlık isteyen bir yolculuktur.

Bizler her ne kadar teknolojinin geliştiği modern bir çağda yaşasak da cinsiyet ayrımcılığı, olarak düşündüğümüz durumlarda karşılaştığımız en büyük engellerden biridir.

Bazı Türk toplumlarında günümüz Hayat şartlarında birçok yörelerde hala örf ve adetlere göre kadının yeri ikinci planda gelmektedir.

Kadının yeri kocasının evidir kadın sadece kocasına hizmet eder çocuğunu büyütür okuyamaz, okutulamaz, iş ve kariyer sahibi olamaz, çalışamaz, istediği kişiyle evlenemez her zaman bir aile baskısıyla yaşayan cinsel tacize maruz kalan, adin cinayetleri, öldüren kadınlarımız bu gibi zihniyetler var olduğu ve yaşadığı sürece biz kadınların özgür yaşama hakkıyla birlikte irade güçlerini ellerinden alınmaktadır.

Bu nedenle Toplumda Biz kadınların sesini duyurması ve hakkını savunması için hep birlikte el ele vererek çaba harcamak gerekiyor.

Her ne kadar kadın olmak çeşitli zorluklarla dolu olsa da aynı zamanda kadınlarımız büyük bir güce ve potansiyele sahip en değerli varlıklardır.

Çünkü, Tarih boyunca var olan tüm zorluklara karşı dayanıklı ve direniş göstermişlerdir. Biz kadınların mücadeleci ruhu sayesinde bugüne kadar gelip değişim ve ilerlememizde önemli bir güç kaynağı olmuştur.
Dünyamızda varlıklarıyla güzelleştiren, emekleriyle zenginleştiren tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.