Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti

Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti

ABONE OL
11:59 - 25/10/2020 11:59
Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir eğitim merkezinde düzenlenen intihar saldırısında aralarında çocukların bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanı Tarık Arian yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin saldırganı fark ettiklerini bu esnada intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı eğitim merkezinin önündeki caddede patlattığını söyledi.

Patlama neticesinde çoğunluğu 15 ila 26 yaşlarında olan çoğu çocuk ve gençlerden oluşan 24 kişi hayatını kaybetti en az 57 kişi de yaralandı.

Taleban sözcüsü Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini belirtti. Daha sonra IŞİD tarafından yapılan açıklamada saldırının kendileri tarafından yapıldığı duyuruldu.

Görgü tanıkları patlama neticesinde çok sayıda çocuğun vücudlarının tanınamayacak hale geldiğini ailelerin hastanede çocuklarının bedenlerini teşhis etmeye çalıştıklarını anlatıyor.

Afganistan hükümeti ve NATO yayımladıkları mesajla saldırıyı kınadılar. Kabil’de 2018 yılında da benzer şekilde bir eğitim merkezine düzenlenen saldırıda yine onlarca öğrenci hayatını kaybetmişti.

Eğitim merkezinde görevli bir öğretmen merkezde yoksul ailelerin çocuklarının üniversiteye hazırlık amacıyla eğitim aldıklarını söyledi. Afganistan’da ABD ve Taleban arasında barış anlaşması imzalanmasının ardından ülkede devam eden şiddet olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi endişeleri arttırıyor.

VOA tarafından geçilen Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabil’de İntihar Saldırısında Çoğu Çocuk 24 Kişi Hayatını Kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.