Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü

Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü

ABONE OL
11:29 - 18/08/2022 11:29
Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir caminin hedef alındığı bombalı saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda en az 27 kişi de yaralandı.

Saldırıda ölenler arasında önde gelen bir din adamının da olduğu belirtiliyor. Yaralananlar arasında çocuklar da var.

Görgü tanıklarına göre intihar saldırganı Kabil’in Kher Khanna mahallesinde bulunan Sıddıkiye Camii’ni hedef aldı. Saldırıda ölen din adamının da Molla Emir Muhammed Kabuli olduğu belirtiliyor.

Taleban sözcüsü Zabihullah Mücahid saldırıyı kınadı, faillerin hesap vereceğini ve cezalandırılacağını söyledi.

Taleban’ın ülkede yönetimi ele geçirmesinin birinci yıldönümünden iki gün sonra düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak IŞİD’in Afganistan kolu olarak bilinen IŞİD Horasan örgütünün Taleban ve sivillere yönelik saldırıları yoğunlaştırdığı görülüyor.

IŞİD geçtiğimiz hafta Kabil’de dini bir merkezde önde gelen bir din adamının öldürüldüğü saldırıyı üstlenmişti.

Amerika’nın çekilmesinin ardından Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taleban ülkede hem güvenlik sorunları ve ekonomik krizle karşı karşıya.

Taleban’ı tanımayan uluslararası toplum Afganistan Merkez Bankası’nın varlıklarını terör unsurlarının eline geçebileceği kaygısı sebebiyle dondurdu.

VOA tarafından geçilen Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabil’de Bombalı Saldırıda 10 Kişi Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.