“Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip”

“Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip”

ABONE OL
13:31 - 24/11/2021 13:31
“Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Reuters Haber Ajansı, dört ayrı diplomata dayandırdığı haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı’nın işletmesini yürütmek üzere Taleban’la görüşmeler yaptığını öne sürdü.

Habere göre Körfez bölgesinin iki rakip ülkesi Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kabil Havalimanı’nın işletmesi konusunda da birbiriyle mücadele ediyor. Kabil Havalimanı’nın işletmesine talip olan bir diğer ülkeyse Türkiye.

Taleban yönetimi, henüz Katar ve Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülkeyle resmi olarak Kabil Havalimanı’nın işletmesi konusunda anlaşmış değil. ABD yönetimi, Katar ve Türkiye’nin şu ana kadar bu yöndeki girişimlerinden memnuniyet duyduğunu açıklamıştı.

Ancak Reuters haber ajansı, daha önce de Kabil Havalimanı’nın işletilmesini üstlenmiş olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Taleban yönetimiyle bu konuda müzakereler yürüttüğünü ileri sürdü.

Taleban ve Birleşik Arap Emirlikleri henüz iddiaya ilişkin bir açıklama yapmazken ismi açıklanmayan iki Taleban yetkilisi, Afganistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nden mali destek arayışı içinde olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletmesinin mali olarak çok fazla kar getirecek bir işletme olmayacağına, ancak siyasi ve istihbarat anlamında büyük önemi olduğuna dikkat çekiyorlar. Havalimanı işletmesi sayesinde özellikle ülkeye giriş çıkışlar konusunda önemli istihbarat verilerinin elde edileceğine işaret ediliyor.

Öte yandan bugün Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek olan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan arasında bu konunun da gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

VOA tarafından geçilen “Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kabil Havalimanı’na Birleşik Arap Emirlikleri de Talip” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.