Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek

Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek

ABONE OL
21:37 - 10/09/2022 21:37
Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Elektronik sigara üreticisi Juul Labs, Amerika’da 33 eyalet tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunda yaklaşık 440 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Juul’un davada anlaşmaya vardığını, soruşturmayı açan eyaletler adına açıklama yapan Connecticut Eyaleti Adalet Bakanı William Tong belirtti.

2020 yılında, ABD’ye bağlı Porto Riko ve 33 ABD eyaletinin Juul’a karşı davada şirket, ürünün piyasa sürüldüğü ilk yıllarda reklam ve promosyonlarla ürünü sigaraya alternatif olarak göstererek sağlık riski yarattığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Söz konusu davada, davacı eyaletlere 6 ila 10 yıl içinde toplamda 438 milyon 500 dolar ödemeyi kabul eden şirkete karşı 9 ayrı dava hala devam ediyor.

Juul’un 20 yaş altı gençleri nikotin kullanımına teşvik ettiği suçlaması da bu davaların konuları arasında.

Juul’un 2015 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana ülkede 13-19 yaş arası çocuk ve gençlerde elektronik sigara kullanımı yüzde 70 oranında arttı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bu durumu ‘epidemik’ ilan etti.

Juul Labs tepkiler ve davalar karşısında reklam politikasını büyük oranda değiştirdi ancak FDA bu yaz aldığı bir kararla tüm Juul elektronik sigaralarının piyasadan kaldırılması için adım attı.

Juul’un FDA’in bu kararını mahkemeye taşımasının ardından FDA de şirketin ürünüyle ilgili yeniden inceleme başlattı.

VOA tarafından geçilen Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Juul 33 ABD Eyaletine 440 Milyon Dolar Ödeyecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.