Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı

Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı

ABONE OL
23:22 - 11/07/2022 23:22
Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başbakan Shinzo Abe’nin suikast sonucu yaşamını yitirmesinin ardından Japonya’da yapılan seçimin ilk sonuçlarına göre iktidardaki muhafazakar koalisyon parlamentonun üst kanadında sandalye sayısını arttırıyor.

Shinzo Abe Japonya’da en uzun süre başbakanlık yapan isim olarak kayıtlara geçmişti. Abe, Cuma günü ülkenin batısındaki Nara kentinde partisinden bir adaya destek vermek için konuşma yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Abe’nin de üyesi olduğu Başbakan Fumio Kishida’nın Liberal Demokrat Partisi’yle küçük ortağı Komeito’nun 125 üyeli üst kanatta 83 sandalye kazanacağı tahmin ediliyor. İki partinin seçimden önce üst kanatta 69 üyesi bulunuyordu.

Başbakan Kishida ilk sonuçların kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada şiddetin seçimleri sarstığı bir zamanda bu seçimi yapabilmenin önemli olduğunu söyledi.

Parlamentonun daha az gücü bulunan üst kanadı seçimleri hükümetler için genelde referendum özelliği taşıyor. Hükümetin değişmesi söz konusu olmuyor, çünkü bu parlamentonun alt kanadıyla ilgili bir durum.

Ama bu sonuçlar Kishida’nın iktidarına güç kazandırabilir. Kishida Çin, Rusya ve Kuzey Kore gibi komşularıyla gerginliğin yaşandığı bir ortamda askeri harcamaları arttırma amacına ulaşabilir.

Başkent Tokyo’daki parti merkezinde sonuçlar beklenirken Abe için saygı duruşunda bulunulması da ihmal edilmedi.

Kesin sonuçların Pazartesi günü netleşmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Japonya’da İktidar Seçimden Zaferle Çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.