İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği

İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği

ABONE OL
15:47 - 31/03/2022 15:47
İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki balıkçılar, olası bir mayın tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktan endişe duyduklarını ifade ediyor.

VOA Türkçe’ye konuşan balıkçılar, avlanmaya çıkarken mayın kontrolü için teknelerinin ön tarafında bir kişi bulundurduklarını söylediler.

38 senedir balıkçılık yaptığını anlatan Recep Koç, “Bu zamana kadar mayınla ilgili herhangi bir şey görmemiştim. Bize denk gelir çarpar diye bir korku var içimizde. Şimdi daha çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Teknemizi, pervanesine bir şey sarmasın diye kollarken, şimdi ise belki çarpar, patlar diye mayınlara dikkat etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Her teknenin uç tarafında bir arkadaşımız duruyor”

Mayınlardan tedirgin olduğunu ifade eden bir diğer balıkçı Şenol Yüce de, “30 seneden beri bu işle uğraşıyorum ilke defa böyle bir sorunla karşılaştım. Daha önce buna benzer hiçbir şey olmadı. Tabii ilk duyduğumuzda hepimiz tedirginlik yaşadık. Sahil güvenlik, ufak balıkçılar olsun büyük balıkçı tekneleri olsun bütün hepsinin boğazdan dışarı doğru çıkmasını yasakladı. Psikolojik olarak insanlar bir çöküşe geçti. Her teknenin uç tarafında bir arkadaşımız duruyor ve kontrolü sağlıyor. Sonuçta bu olay bir tehlike arz ediyor” ifadelerini kullandı.

“Gündüz avlanmaya çıktığımız için tehlikeli değil”

Balıkçı Olcay Kırcıoğlu ise gündüz avlanma yaptıkları için mayınların küçük balıkçı tekneleri açısından tehlike oluşturmayacağını düşündüğünü söyleyerek, şunları kaydetti:

“Gündüz avlanmaya çıktığımız için küçük tekneler için bir tedirginlik olmadı. Çünkü gündüz çıktıkları için mayını görme şansları daha yüksek. Gece çıkması durumunda ise tehlikeli olur. Çünkü bu teknelerde su üstününü ve altını gösteren radar tarzı cihazlar yok.”

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde ve Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında geçen hafta tespit edilen mayınlar sonrası Milli Savunma Bakanlığı, her iki mayının da SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Yaşanan mayın paniğinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, 26 Mart 2022 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumu süresince küçük teknelerle yapılan olta avcılığı da dahil olmak üzere her türlü balık avcılığının durdurulduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul’daki Balıkçılarda Mayın Tedirginliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.