İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı?

İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı?

ABONE OL
18:58 - 28/01/2024 18:58
İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sarıyer Santa Maria kilisesindeki pazar ayinine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yerel saatle 11.40’da kiliseye giren kar maskeli iki saldırgan kendilerinden kısa süre önce ibadet için giren bir kişiyi öldürdü.

Kilise avukatı Avşin Hatipoğlu saldırının kiliseye dönük ve kasıtlı bir saldırı gibi durduğunu söyledi.

VOA Türkçe’nin konuştuğu Hatipoğlu, “Saldırganların eşkaline bakıldığında zaten durum anlaşılıyor. Bu kişilerin kasıtlı olarak geldiğini düşünüyoruz. Kilisede çalışan görevliler de çok tedirgin. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk vatandaşları ve devlet yetkilileri çok destek verdiler. Onu da söylemeliyiz” dedi.

Hayatını kaybeden kişi Türk vatandaşı bir Müslüman

1866 yılından beri açık olan İtalyan Katolik kilisesindeki saldırı esnasında içeride yaklaşık 40 kişi ibadet ediyordu. Cemaatin içinde Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ve çocukları da cemaat arasında yer alıyordu.

Ölen kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 52 yaşındaki Tuncer Cihan olduğu bildiriliyor. Yakınlarının hafif bir zihinsel engeli olduğunu söylediği Cihan’ın bir süredir Pazar ayinlerine katıldığı belirtiliyor.

Silah tutuklu yaptı, İstanbul Emniyeti terör ihtimalini araştırıyor

Sosyal medyaya yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde Tuncer Cihan’ı öldüren saldırganın daha sonra kilisedeki cemaati de hedef alarak atış yapmaya çalıştığı ancak silahın tutukluk yaptığı görülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ve istihbarat ekipleri saldırının terör amaçlı olup olmadığını araştırıyor.

Erdoğan: “Her yerde maalesef bu tür caniler çıkıyor, faillerin yakalanması için gereken adımlar atılmakta”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonrası hem Santa Maria kilisesi papazı Anton Bulai hem de Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak’ı arayarak “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Erdoğan, Bulai’yle yaptığı telefon görüşmesinde “Faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımlar atılmakta. Her yerde maalesef bu tür caniler çıkıyor. Ve bu tür canilerde tabii gerçekten günahsız insanlara bu tür bedeller ödetiyor. Şu anda emniyet teşkilatımız bütün imkanlarıyla seferber durumda” dedi.

İstanbul’daki bir başka kilise papazı: “Bir süre önce başka bir kilisede keşif yapanlar yakalanmıştı”

İstanbul’da son 10 gündür, güvenlik önlemleri arttırılmıştı.

Özellikle kentin merkez alanlarında ve toplu taşıma araçlarının ana aktarma istasyonlarında çok sayıda polis güvenlik sorgulamaları yapıyordu.

VOA Türkçe’nin konuştuğu bir başka kilisenin papazı ise “Bir süre önce bir kilisede keşif yapan kişilerin yakalandığını görmüştük. Bu onun devamı olur mu bilemiyorum. Bizim kilisede ya da cemaate dönük bir tehdit hiç olmadı. Umarım en kısa zamanda saldırganlar ortaya çıkacaktır” dedi.

VOA tarafından geçilen İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul’da bir kişinin öldüğü silahlı kilise saldırısı hakkında bilinenler: Hedefte kim vardı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.