İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü

İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü

ABONE OL
23:38 - 25/12/2023 23:38
İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Üç güvenlik kaynağı ve İran devlet basınının aktardığına göre İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın dışına Pazartesi günü düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli bir danışmanı öldü.

Kaynakların Reuters haber ajansına bildirdiğine göre Seyyid Razi Musavi adlı danışman, Suriye ve İran arasındaki askeri ittifakı koordine etmekten sorumluydu.

İran devlet televizyonu, rutin haber yayınını keserek Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en eski danışmanlarından biri olarak tanımladığı Musavi’nin öldürüldüğünü bildirdi.

Devlet televizyonunun haberinde Musavi’nin, 2020 yılında Irak’ta ABD’nin düzenlediği SİHA saldırısı sırasında “Kudüs Tugayları Komutanı Kasım Süleymani’ye eşlik edenler arasında bulunduğu” kaydedildi. Süleymani, söz konusu saldırıda öldürülmüştü.

İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekber, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Musavi’nin Büyükelçilik’te diplomat olarak görev yaptığını ve işten eve döndükten sonra İsrail füzeleriyle vurulduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Musavi’nin suikast sonucu öldürülmesinin İsrail’in zayıflığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

İran medyası, Reisi’nin “Bu saldırı, Siyonist rejimin bölgedeki umutsuzluğu ve zayıflığının göstergesi; bunun bedelini mutlaka ödeyecekler” dediğini bildirdi.

İran Devrim Muhafızları’nın açıklamasında da, İsrail’in tuğgeneral rütbesi sahibi Musavi’yi öldürmenin bedelini ödeyeceği kaydedildi.

Devrim Muhafızları, devlet televizyonunda okunan açıklamada, “Hiç şüphesiz, gaspçı ve acımasız Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecek” ifadesini kullandı.

Filistinli örgüt İslami Cihat tarafından yapılan açıklamada da Musavi’nin öldürülmesi “korkaklık eylemi” olarak nitelendi. Musavi’nin, bölgedeki direnişi ve Filistin halkının davasını desteklemekte hayati rol oynadığı kaydedildi.

İsrail ordusundan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
İsrail, uzun yıllardır İran destekli olarak nitelediği Suriye’deki hedeflere saldırılar düzenliyor. 2011 yılında Suriye’de iç savaşın patlak vermesinden bu yana Tahran’ın Suriye’deki nüfuzu ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat’a verdiği destek büyüyor.

İran Aralık ayı başında, İsrail saldırılarında Suriye’de danışmanlık hizmeti veren iki Devrim Muhafızı’nın öldüğünü açıklamıştı.
İran, Suriye’de hükümeti desteklemek amacıyla Irak, Afganistan ve Pakistan’da binlerce Şii milisi eğitmeleri ve örgütlemeleri için yüzlerce Devrim Muhafızı’nı “danışman” gönderiyor. Lübnan Hizbullahı da Suriye’deki İranlı ordu komutanlarıyla yakın işbirliği yapıyor.

VOA tarafından geçilen İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın kıdemli ismi öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.