“İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var” 

“İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var” 

ABONE OL
17:54 - 13/05/2021 17:54
“İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Filistinliler arasında tırmanan gerilimi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla telefonda görüştü. Görüşme sonrası Beyaz Saray’da gazetecilere verdiği demeçte iyimser bir tonda konuşan Biden, “Beklentim ve umudum bunun er ya da geç sona ermesi, ancak kendi topraklarına binlerce roket düşerken, İsrail’in meşru müdafaa hakkı var” dedi.

Biden’ın açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray’dan telefon görüşmesi ile ilgili yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, “Başkan Biden bugün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile konuştu. Hamas ve diğer terörist grupların, Kudüs ve Tel Aviv’i de kapsayan roket saldırılarını kınadı. İsrail’in güvenliğine ve İsrail’in sivilleri korurken kendisini ve halkını savunma konusundaki meşru hakkına sarsılmaz desteğini iletti” denildi.

Biden’ın bölgede sürdürülebilir bir sükunetin sağlanması için ABD’nin desteğini de ilettiği belirtilen açıklamada, “Dünyanın dört bir yanından gelen inançlı insanlar için bu kadar önemli bir şehir olan Kudüs’ün bir barış yeri olması gerektiğine olan inancını paylaştı.

Başbakan Netanyahu’yu, ABD’nin Mısır, Ürdün ve Katar’ın yanı sıra Filistinli yetkililerle olan diplomatik angajmanı hakkında bilgilendirdi” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre iki lider, ilgili dışişleri bakanları, savunma bakanları ile yetkilileri ve ulusal güvenlik danışmanlarının tutarlı katılımını içeren ekipleri arasındaki yakın istişareyi sürdürme ve gelecek günlerde bizzat temas halinde kalma konusunda anlaştı.

İsrail’den yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu’nun Biden’a, Hamas’ın ve Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren diğer terörist grupların askeri yapılanmalarına yönelik saldırıları sürdüreceklerini ilettiği kaydedildi.

VOA tarafından geçilen “İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail’in Meşru Müdafaa Hakkı Var”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.