İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın

İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın

ABONE OL
16:39 - 30/01/2024 16:39
İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sivil kıyafetli İsrail güçleri Cenin’de bir hastaneye baskın düzenledi; üç militanın öldürüldüğü belirtildi.

Kadın ve sağlık çalışanı kıyafetleriyle hastaneye baskın düzenleyen İsrail güçleri militanları hedef aldı.

İsrail ordusu, öldürülen Filistinliler’den birinin Hamas mensubu olduğunu ve “7 Ekim katliamından esinlenilen bir saldırı” planladığını kaydetti.

Öldürülen ikinci Filistinli’nin Hamas müttefiki İslami Cihat mensubu, üçüncü kişininse Cenin’de konuşlu bir militan gruba bağlı olduğu belirtildi

Filistinli sağlık yetkilileriyse İsrail güçlerinin İbn Sina Hastanesi içinde ateş açtıklarını açıkladı ve uluslararası toplumdan İsrail’in hastaneler içinde bu tür operasyonları askıya alması yönünde baskı yapmasını istedi.

Hastanedeki Filistinli kaynakların Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre hastanede öldürülen üç Filistinli, İsrail baskını sırasında silah taşımıyordu ya da herhangi bir çatışma içinde değildi. Bir hastane yetkilisi de baskın sırasında çatışma çıkmadığını belirtti.

Hastane yetkilileri, sivil kıyafetli İsrail askerlerinin hastaneye girdiğini, üçüncü kata çıktığını ve üç Filistinli’yi susturucu takılı silahlarla öldürdüğünü söyledi.

İbn Sina Hastanesi Tıp Direktörü Nici Nazzal, Reuters’a yaptığı açıklamada, ”Üç kişiyi odalarında uyurlarken öldürdüler. Tedavi gördükleri odada doğrudan kafalarına ateş ederek, soğukkanlılıkla ve acımasızca öldürdüler” dedi.

Hastane kaynakları, öldürülen Filistinliler’den Basel El Gazzavi’nin, Ekim ayında İsrail kuvvetleri ve Filistinli militanlar arasında çıkan bir çatışmada şarapnel parçasıyla yaralanarak felç olduğunu ve tekerlekli sandalye kullandığını bildirdi.

Kaynaklar, Gazzavi’nin hastanede tedavi için bulunduğunu, kardeşi Muhammed’in refakatçisi olarak yanında bulunduğunu, üçüncü kişininse bir arkadaşı olduğunu söyledi.

İsrail ordusu kanıt sunmadan, militanların hastaneyi gizlenme yeri olarak kullandıklarını iddia etti.

İsrail ordusu ayrıca baskında hedef alınanlardan birinin planlı bir saldırı için diğerlerine silah ve mühimmat naklettiğini de kaydetti.

Hastanenin kapalı devre güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hastane çalışanı, doktor ve kadın kılığına giren 10’dan fazla kişinin ellerinde silahlarla koridorda dolaştığı dikkat çekiyor. Ancak Reuters, görüntüleri bağımsız kaynaklardan henüz doğrulatamadı.

İsrail Gazze’deki hastanelere düzenlediği baskınlar nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. İsrail, militanların hastaneleri kullandığını iddia ediyor.

Gazze’deki sağlık sistemiyse çökmenin eşiğinde. Hastanelerdeki hasta yoğunluğu, yakıt ve tıbbi malzeme noksanlığı, İsrail’ın kısıtlamaları ve tesislerin hemen yanı başındaki çatışmalar bölgedeki sağlık sistemini çökme noktasına getirmiş durumda.

VOA tarafından geçilen İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’den Batı Şeria’daki Cenin’de hastaneye baskın haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.