İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu

İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu

ABONE OL
23:41 - 28/09/2022 23:41
İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail güvenlik güçleri işgal altındaki Batı Şeria’da silahlı olduğunu açıkladıkları 4 Filistin vatandaşını vurarak öldürdü.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, aralarında özel timin de bulunduğu güvenlik güçlerinin Cenin’e giderek Filistinliler’e operasyon yaptığı belirtildi. Operasyon sırasında Filistinliler’in polise ateş açarak karşılık verdikleri ve bir bomba düzeneği kurdukları belirtildi.

Operasyon, İsrail güvenlik güçlerinin ablukası altındaki Nablus şehri yakınlarında düzenlendi. Çıkan çatışma nedeniyle 40’tan fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

İslami Cihad ve El Aksa Şehitleri Tugayı da 4 silahlı üyelerinin öldürüldüğünü doğruladı. Ölen kişilerden birinin Filistin yönetiminin güvenlik biriminde de çalıştığı belirtiliyor.

Yetkililer son operasyonda öldürülen silahlı kişilerden birinin Nisan ayında Tel Aviv’de üç kişinin öldüğü saldırıyı yapan kişinin kardeşi olduğunu açıkladı. Nisan ayında başlayan saldırılarda İsrail’de 19 kişi ölmüş, olayların ardından İsrail’in başlattığı Dalgakıran Operasyonu’nda 70’den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

Filistin’deki silahlı gruplar Filistin lideri Mahmud Abbas’a çağrıda bulunarak, “Savaş ilan edin askerleriniz olalım, düşman sadece ateşin dilinden anlıyor” ifadelerini kullanmıştı. İsrail ve ABD de Filistin yönetimine güvenlik önlemlerinin arttırılması konusunda baskılar yapmayı sürdürüyor. Filistin yönetimiyse İsrail’i suçlayarak kendilerinin güvenilirliğine zarar verdiklerini ifade ediyor.

İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Ram Ben-Barak da son operasyonun ardından Ynet Radyosu’na verdiği demeçte “Filistin yönetiminin tutuklamalar için gitmeye çekindiği yerlere gitmekte tereddüt etmedik. Bu bir sürtüşmeye neden olur mu? Evet” değerlendirmesini yaptı.

VOA tarafından geçilen İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Silahlı 4 Filistinli’yi Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.