İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı

İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı

ABONE OL
00:25 - 21/01/2024 00:25
İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’da İran Devrim Muhafızları’na yönelik füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları’nın istihbarat birimi başkanının da olduğu iddia ediliyor.

Tahran yönetimi de İran Devrim Muhafızları’ndan bazı isimlerin Şam’daki saldırıda hayatlarını kaybettiklerini doğruladı. İran devlet televizyonu, İsrail’in hedef aldığı binanın İranlı danışmanların kaldığı bir bina olduğunu duyurdu.

İsrail’den saldırı sonrası henüz bir açıklama gelmedi. Ancak İsrail’in zaman zaman İran’ın Suriye’deki askeri varlığı ve personelini hedef aldığı biliniyor. İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de kendi topraklarına düzenlediği saldırıların ardından Suriye’deki hedefleri vurmayı da arttırdı.

Saldırıya ilişkin olarak değerlendirme yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, “İran, sahte Siyonist rejimin organize terörizmine uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tutar” açıklamasını yaptı.

Suriye devlet medyası da İsrail’in saldırısında Şam’da bir binanın hedef alındığını ayrıca hava savunma sistemlerinin de bazı füzeleri düşürdüğünü haber verdi.

Reuters haber ajansına bilgi veren bir kaynak da binada Suriye lideri Beşar Esad’a danışmanlık yapan isimlerin kaldığını saldırı neticesinde binanın tamamen yıkıldığını söyledi.

Bölgedeki bir hastane de şu ana kadar kendilerin cansız bir beden ve aralarında bir kadının da bulunduğu 3 yaralının getirildiğini açıkladı.

Suriye ve Lübnan’da faaliyet gösteren Filistin İslami Cihad örgütü de bir açıklama yaparak İsrail’in saldırısını kınadı ve kendi üyelerinin de saldırıda zarar gördükleri iddialarını reddetti.

İran Cumhurbaşkanı’ndan açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de saldırının ardından bir açıklama yaptı. İran devlet televizyonunun haberine göre Reisi, saldırıyı kınadı ve “İran İslam Cumhuriyeti siyonist rejimin suçlarını cevapsız bırakmayacaktır” dedi.

VOA tarafından geçilen İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Şam’da İranlı yetkililerin olduğu bir binayı hedef aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.