İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var

İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var

ABONE OL
00:43 - 27/05/2024 00:43
İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta düzenlediği hava saldırısında yerlerinden olan kişilerin barındığı bir kampın vurulduğunu, 20’nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bir sivil acil durum yetkilisi Reuters’a yaptığı açıklamada, saldırıda, kamptakilerin barındığı çadırların alev aldığını, en az 20 can kaybının yanısıra onlarca da yaralının olduğunu belirtti.

Başka bir yetkili de Tal El-Sultan kampındaki kesin ölü sayısının henüz netleştirilmediğini, saldırıların ardından çıkan yangında çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Yangının hala söndürülmeye çalışıldığı bilgisi verildi.

Amerikan haber ajansı AP ise ölü sayısını 22 olarak verdi. Habere göre, saldırının hedefine dair henüz ayrıntı bulunmuyor ancak olay yerinden gelen görüntüler ağır bir yıkıma işaret ediyor. Enkaz altında mahsur kalan hala çok sayıda kişinin olduğu da belirtildi.

İsrail’den henüz bir açıklama gelmezken, İsrail ordusu da bölgedeki herhangi bir vukuattan haberdar olmadıklarını kaydetti.

“Ölü sayısı artacak”

Filistin Kızılayı’nın bir sözcüsü, Refah’ın batısında yer alan Tal el-Sultan’da arama-kurtarma çalışmaları devam ederken ölü sayısının muhtemelen artacağını söyledi.

Hamas’ın idaresindeki Gazze’nin medya ofisi, yerlerinden edilenlerin olduğu kampı hedef alan İsrail hava saldırısında en az 30 Filistinli’nin öldüğünü belirtti.

Filistin Kızılayı, bölgenin İsrail tarafından “insani yardım alanı” olarak belirlendiğini belirtti.

Hava saldırısı, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’den Refah’taki askeri operasyonunu sona erdirmesini istemesinden iki gün sonra oldu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın ofisinden yapılan açıklamada, Gallant’ın Pazar günü Refah’ta olduğu ve bölgedeki “derinleşen operasyonlar” hakkında bilgilendirildiği kaydedildi.

İsrail’in hava saldırısı, Hamas’ın Tel Aviv’e “büyük bir füze” saldırısı düzenlediğini açıklamasından birkaç saat sonra geldi. Kentte aylar sonra ilk kez sirenler çalarken, saldırıyı Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üstlenmişti.

İsrail ve Hamas arasındaki 8’inci ayına giren savaşta, Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre 36 bine yakın Filistinli öldü. Bakanlık verileri açıklarken sivillerle savaşçılar arasında bir ayrım yapmıyor. Gazze’deki 2,3 milyonluk nüfusun yüzde 80 civarı evlerini terkederken, bölgede ciddi boyutta bir açlık krizi yaşanıyor.

Savaş, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail sınırını geçerek düzenlediği saldırının ardından başlamıştı. Bu saldırıda 1200 civarında kişinin öldürülmüş ve 250 civarında kişi de rehin alınarak Gazze Şeridi’ne götürülmüştü. Hamas halen 100 civarında kişiyi rehin tutuyor.

VOA tarafından geçilen Filistinli sağlık yetkililerine göre İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filistinli sağlık yetkililerine göre İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filistinli sağlık yetkililerine göre İsrail Refah’ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kampı vurdu, 20’nin üzerinde ölü var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.