İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı

İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı

ABONE OL
22:35 - 23/11/2023 22:35
İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nin başhekiminin, tesisin Hamas için bir komuta ve kontrol merkezi olarak kullanıldığına dair kanıtlarla ilgili sorgulanmak üzere gözaltına alındığını bildirdi.

Ordu, Hamas militanlarının hastane ve arazisi içinde bir askeri altyapı ağı kurduğu ve silah depoladığı sırada, Dr. Muhammed Ebu Selamiye’nin genişleyen yerleşkeden sorumlu olduğunu söyledi.

Açıklamada “Onun yönetimi altındaki hastanede Hamas’ın kapsamlı terörist faaliyetleri vardı” denildi.

İsrail birlikleri bu ayın başlarında yerleşkeye girmiş ve hastanenin Hamas tarafından nasıl kullanıldığını gösterdiğini söyledikleri en az bir adet iyi donanımlı tünelin yan sıra bir miktar silah bulduklarını açıklamıştı.

Ordu, Ebu Selamiye’nin sorguya alınma koşullarına ilişkin ayrıntı vermezken Filistin Sağlık Bakanlığı, başhekimin ve birkaç doktorun şafak vakti Gazze’nin kuzeyini güneye bağlayan yol üzerindeki bir kontrol noktasında gözaltına alındığını açıkladı.

Filistin Yönetimi Sağlık Bakanı Mai El Keyla, gözaltıların İsrail’in uluslararası insancıl hukuku çiğnediğini gösterdiğini söyledi.

VOA tarafından geçilen İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ordusu Şifa Hastanesi başhekimini sorgu için gözaltına aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.