İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda

İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda

ABONE OL
11:22 - 29/12/2020 11:22
İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, hali hazırda dünyada aşı kampanyasının nüfusa göre en hızlı yürütüldüğü ülke durumunda. Ülkede, Pazar günü başlayan yeni kısıtlamalarla birlikte aşılamaya da hız verildi. Şu ana kadar İsrailli yetkililerin açıklamasına göre, 280 bin doz aşı yapıldı.

İsrail’de hükümet, aşılama merkezlerinin yedi gün 24 saat hizmet vermesi için çalışma yapıyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, günlük aşı miktarının 150 bin doza yükseltilmesi için çalışıldığını, bunun önümüzdeki hafta sonuna kadar sağlanacağını söyledi. Ülkede bazı spor salonları da aşılama merkezine dönüştürülmüş durumda.

Netanyahu, bu yoğun kampanya sayesinde Ocak ayı sonuna kadar ülkedeki yaşlılar ve risk grubundaki kişilerin aşılanması sürecinin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Bu da 9 milyonluk İsrail nüfusunun, yüzde 25’inin aşılanması anlamına geliyor.

İsrail’de, Corona virüsü testleri de Corona virüsü aşısı da ücretsiz olarak yapılıyor. İsrail, ilk etapta Pfizer ve BioNTech tarafından üretilen Corona virüsü aşısından, 8 milyon doz almak üzere anlaşma yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, kameralar karşısında ülkede ilk aşı olanlardan biri olmuştu.

Televizyondan halka seslenen İsrail Başbakanı “Bu aşamayı tamamlar tamamlamaz. Corona virüsten kurtulabilir, ekonomiyi yeniden açabilir ve hiçbir ülkenin yapamadığı şeyleri yapmaya başlayabiliriz” dedi.

Siyasi uzmanlar, Corona virüsü krizini kötü yönetmekle eleştirilen İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, hızlı bir aşılama kampanyasıyla, 23 Mart’ta yapılacak erken genel seçimler öncesi oylarını da arttırma umudu içerisinde olduğu yorumlarını yapıyorlar.

İsrail, Pazar günü itibariyle, ülke genelinde üçüncü kez en az üç hafta sürecek bir kapanmaya gitti. İsrail’de bugüne dek 400 bin civarı Corona virüsü vakası görülürken 3 bin 210 kişi de hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Nüfus Oranına Göre En Hızlı Aşılama Yapılan Ülke Durumunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.