İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde

İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde

ABONE OL
21:50 - 07/11/2023 21:50
İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze şehir merkezinde operasyonlar yürüttüğünü açıkladı; İsrail’in savaş sona erdiğinde Filistin bölgesini yönetmek gibi bir arzusu olmadığını söyledi.

Gallant, “Ordu kuvetleri Gazze şehir merkezinde. Kuzeyden ve güneyden geldiler. Kara, hava ve deniz kuvvetleri arasında tam bir koordinasyon içinde saldırdılar” dedi.

Basın toplantısında konuşan Gallant, “Kuvvetlerimiz yaya olarak, zırhlı araçlarla ve tanklarla her yönden manevra yapıyorlar ve tek bir hedefleri var: Gazze’deki Hamas teröristleri, altyapısı, komutanları, sığınakları, iletişim odaları. Gazze şehrinin etrafındaki çemberi daraltıyorlar” dedi.

Gazze’yi “insan eliyle inşa edilmiş en büyük terör üssü” olarak tanımlayan İsrail Savunma Bakanı, şehrin altında, okulların ve hastanelerin altından geçen ve militanlar için silah depoları, iletişim odaları ve saklanma yerleri barındıran kilometrelerce tünel olduğunu söyledi.

Savaş sona erdiğinde Gazze’yi kimin yöneteceğine dair planları sorulan Gallant, “Size kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim. Hamas olmayacak ve İsrail de olmayacak. Diğer her şey olasılıklar dahilinde” yanıtını verdi.

Netanyahu: ”Durmayacağız”

Başbakan Benyamin Netanyahu da İsrail ordusunun Gazze’yi kuşattığını ve şehrin içinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Netanyahu televizyonda yaptığı açıklamada, Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakmadan ateşkes ya da Gazze’ye yakıt sevkiyatı olmayacağını söyledi.

Filistinli sivillere kendi güvenlikleri için güneye gitmeleri çağrısını tekrarlayan Netanyahu, “Durmayacağız” dedi.

İsrail Ordusu Güney Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Gazze sınırı yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ordu, on yıllardır ilk kez Gazze Şehri’nin kalbinde savaşıyor. Terörizmin kalbinde. Güçlerimiz her gün her saat militanları öldürüyor, tünelleri ortaya çıkarıyor, silahları imha ediyor ve düşman merkezlerine doğru ilerlemeye devam ediyor” demişti.

İsrail, Gazze’nin 2 milyon 300 binlik nüfusunun üçte birinin bulunduğu kent merkezini kuşattığını ve tam bir ay önce İsrail kentlerine saldıran Hamas militanlarını yok etmek için yakında Gazze’ye saldırmaya hazırlandığını açıklamıştı.

İsrail, Gazze kent merkezinde mahsur kalan sivillere bugün bölgeyi terk etmeleri için dört saatlik bir zaman dilimi tanımıştı ve bugün yerel saatle 10.00-14.00 arasında sivillerin Gazze kent merkezini boşaltmalarını istemişti.

Gazze’nin kuzeyinden tahliye edilen Filistinli siviller güneye doğru yürürken.

Bölgede bulunanlar, İsrail tanklarının çoğunlukla gece hareket ettiğini, hava ve topçu saldırılarının karadan ilerlemek için yol açtığını söylemişti.

Sahada İsrail güçlerinin toplu halde kentin içlerine doğru ilerlediğine dair bir belirti yoktu ancak ordu sözcüsü Richard Hecht, kuşatma altındaki birliklerin içeriye baskınlar düzenliyor olabileceğini kaydetti.

Kendisine böyle bir baskın olup olmadığı sorulduğunda Hecht, “Gazze şehri etrafındaki kuşatmamızın içinden operasyonel olarak nasıl hareket ettiğimiz hakkında konuşmayacağım. Doğru yoldasınız, tüm söyleyebileceğim bu” yanıtını verdi.

Hamas’ın askeri kanadı ise savaşçılarının ilerleyen İsrail güçlerine ağır kayıplar verdirdiğini ve hasar verdiğini söyledi.

Her iki tarafın da savaş alanındaki iddialarını doğrulamak mümkün olmadı.

VOA tarafından geçilen “İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail güçleri Gazze şehir merkezinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.