İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi

İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi

ABONE OL
18:46 - 06/08/2022 18:46
İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail Gazze’de İslami Cihad’la bağlantılı olduğunu belirttiği hedefleri vurdu, saldırıda örgütün bir komutanı öldü. İslami Cihad Gazze’den İsrail’e roket saldırılarıyla karşılık verdi.

Yerel sağlık yetkililerine göre en az dokuz kişi hayatını kaybetti, 44 kişi de yaralandı. Ölenler arasında beş yaşında bir çocuğun da olduğu belirtiliyor.

İsrail’in son Gazze saldırısı hafta içinde Filistinli bir örgüt liderinin tutuklanmasının ardına rastladı.

İsrail Ordu Radyosu İsrail’in Gazze hattı için yedek askerleri göreve çağırdığını bildirdi.

Filistinli İslami Cihad örgütü, üst düzey komutanlarından Taysir El Cebari’nin yoğun nüfuslu Gazze’de çeşitli hedeflerin vurulduğu saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Gazze saldırısından önce İslami Cihad’ın üst düzey liderlerinden Bessam El Saadi’nin hafta içinde Batı Şeria’daki Cenin kentinde düzenlenen operasyonda tutuklandığını bildirmişti.

Bunun ardından Gazze’ye tüm geçişler ve yollar Gazze’de güçlü olan örgütten misilleme endişeleri sebebiyle kapatılmıştı.

“Demir Kubbe sistemi devrede”

İsrail Başbakanı Yair Lapid, “Bu operasyonun amacı İsrail vatandaşlarına ve Gazze Şeridi’ne yakın bölgede yaşayan sivillere karşı somut tehdidin ortadan kaldırılması” dedi.

İsrail ordu sözcüsü İsrail merkezine karşı roket saldırısı beklediklerini ancak bu roketleri havada etkisiz hale getiren Demir Kubbe sisteminin devrede olduğunu belirtti.

İsrail istihbaratının İsrail hedeflerine saldırı ihtimaline işaret eden hareketlilikler gözlemesi üzerine Gazze’deki tek elektrik santralının çalışması için bölgeye yakıt taşıyan kamyonların giriş izninin son dakikada iptal edildiği belirtiliyor.

İslami Cihad roketlerle karşılık verdi

İran yanlısı Lübnan kanalı El Mayadin televizyonuna konuşan İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhala, İsrail’in saldırısına karşılık vereceklerini söylemişti.

İslami Cihad lideri, “Bu savaşta kırmızı çizgi yok. Tel Aviv ve İsrail şehirleri direniş füzeleri altında düşecek” ifadelerini kullanmıştı.

İslami Cihad örgütü Gazze’den İsrail’e Tel Aviv dahil olmak üzere 100’den fazla roket ateşlediğini açıkladı.

İsrail’in güney ve orta bölgelerinde sirenlerin duyulduğu belirtiliyor. İsrail televizyonunda yayınlanan görüntülerde de füzelerin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği görüldü.

İsrail sağlık yetkilileri bir can kaybı ya da yaralanma olduğuna ilişkin kendilerine bir bilgi gelmediğini belirtti.

Mısır arabuluculuk yapıyor

İsrail’in Cuma günkü saldırısı Mısırlı yetkililerin İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığı döneme rastladı.

Mısır basınına göre Kahire gerilimin yükselmesini engellemek için çalışıyor.

2,3 milyonluk bir nüfusun 365 kilometre karelik bir alanda yaşadığı Gazze Şeridi, Hamas’ın bölgede kontrolu 2007 yılında ele geçirmesinin ardından bir çatışma noktası haline geldi.

İsrail 2009 yılından bu yana en sonuncusu 2021 yılında olmak üzere beş kez bölgeye askeri operasyon düzenledi.

Geçtiğimiz yıl patlak veren ve 11 gün devam eden savaşta en az 250 Filistinli; Hamas’ın roket saldırılarında da 13 İsrailli hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Gazze’yi Vurdu İslami Cihad Karşılık Verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.