İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti

İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti

ABONE OL
13:09 - 22/04/2024 13:09
İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu, Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırısındaki başarısızlığı nedeniyle askeri istihbarat şefi Aharon Haliva’nın istifa ettiğini duyurdu.

İsrail askeri istihbaratının başındaki Aharon Haliva, Hamas’ın çoğu sivil bin 200 kişinin ölümüne ve yaklaşık 250 kişinin esir alınmasına yol açan ve Gazze’de Hamas’a karşı altı ay süren savaşın fitilini ateşleyen 7 Ekim 2023’teki saldırının ardından istifa eden ilk üst düzey İsrailli isim oldu.

Tümgeneral Haliva istifa mektubunda, “Komutam altındaki istihbarat birimi misyonunu yerine getiremedi. Savaşın acısını sonsuza kadar taşıyacağım. Artık sorumluluğu kabul edip görevimi sonlandırmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Haliva Ekim ayındaki saldırıdan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada da saldırıyı engelleyemediği için suçu üstlendiğini söylemişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada genelkurmay başkanının Haliva’nın istifa talebini kabul ettiği ve kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

İsrail ordusu tarafından geçen ay başında yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim saldırısıyla ilgili yeterli tedbirleri almadığı düşünülen askeri birimlerin kendi içlerinde soruşturmalar yürütüleceği kaydedilmişti.

Soruşturmaların, Mart 2018’den 10 Ekim 2023’e kadar 5 yıllık zaman dilimindeki ordu içindeki operasyonel başarısızlıklara odaklanacağı aktarılmıştı.

VOA tarafından geçilen İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail askeri istihbarat şefi, 7 Ekim saldırısını önleyemediği gerekçesiyle istifa etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.