IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü

IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü

ABONE OL
22:40 - 12/09/2022 22:40
IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

IŞİD Suriye’nin doğusunda Amerika’nın desteklediği ve ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) altı savaşçıyı öldürdü. Olayın IŞİD terör örgütünün aile fertlerinin bulunduğu kamp içinde devam eden operasyona karşı bir misilleme olduğu belirtiliyor.

Terör örgütü IŞİD’le bağlantılı medya organı Aamaq, Suriye Demokratik Güçleri üyelerinin vurularak öldürüldüğünü gösteren görüntüyü yayınladı.

SDG üyelerinin Suriye’nin doğusundaki Ruvayişed köyü yakınlarında yakalandıkları ve Pazar günü öldürüldükleri belirtiliyor.

2019 yılında Suriye’de elindeki son toprak parçasını da kaybederek yenilgiye uğrayan IŞİD’in uyuyan hücreleri, bir dönem geniş alanlarını kontrol ettikleri hem Irak hem de Suriye’de zaman zaman saldırılar düzenliyor.

Son saldırının da Suriye’nin doğusunda Irak sınırına yakın Deyrizor bölgesinde meydana geldiği belirtiliyor.

Deyrizor’da Ömer Petrol Sahası olarak bilinen petrol tesisinde Amerikan güçleri bulunuyor.

ABD ordusu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarının çok sayıda IŞİD militanını tutukladığını ve IŞİD militanlarının ailelerinin barındığı büyük El-Hol kampındaki çadırların içinde zincire bağlı şekilde tutulan dört kadını kurtardıklarını kaydetmişti.

Üç haftadır devam eden operasyonun, yeni nesil IŞİD militanlarının yuvası olarak görülen kamptaki önde gelen IŞİD şebekesinin dağıtılmasına yönelik çabalar kapsamında olduğu belirtiliyor.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde bulunan El-Hol kampı uzun süredir gittikçe ciddileşen bir sorun olarak görülüyor. IŞİD tehdidinin yok edilmesi amacıyla bölgede bugüne kadar bir dizi askeri operasyon ve baskın yapıldı.

Kampta yaklaşık 50 bin Suriyeli ve Iraklı yaşıyor. Bunların yaklaşık 20 bini çocuk ve geri kalanların çoğu da IŞİD militanlarının eşlerinden oluşuyor.

Kampın ek bina olarak bilinen ayrı ve sıkı korunan bölümünde 57 ülkeden 2 bin kadın bulunuyor. Çocuklarıyla birlikte sayıları 8 bini bulan bu grup, en tutucu IŞİD destekçisi olarak değerlendiriliyor.

VOA tarafından geçilen IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan IŞİD Suriye’nin Doğusunda 6 SDG Üyesini Öldürdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.