“IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”  

“IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”  

ABONE OL
19:50 - 03/02/2022 19:50
“IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, ABD özel kuvvetlerine bağlı terörle mücadele ekiplerininABD ABD Başkanı Joe Biden, ABD özel kuvvetlerine bağlı terörle mücadele ekiplerinin Perşembe günü Suriye’nin kuzeybatısında düzenlediği operasyonda IŞİD lideri Ebu İbrahim El-Haşimi El-Kureyşi’nin kendisi ve ailesini havaya uçurduğunu açıkladı.

Kameralar önünde açıklama yapan Biden, ABD’nin operasyon sırasında sivil kayıpları en aza indirmek için tüm önlemleri aldığını belirtti.

Başkan Biden, “IŞİD lideri korkakça kendini havaya uçurmayı seçti” diye konuştu.

Başkan’ın konuşması öncesinde Reuters haber ajansına konuşan bir ABD’li yetkili IŞID liderinin, operasyon sırasında kendisini ve ailesini havaya uçurduğunu söylemişti.

“Bu inanılmaz zorlu görevi başarıyla yerine getiren ABD güçlerimizin muazzam cesareti, becerisi ve kararlılığı için minnettarım. Ordumuzun üyeleri, bu ulusun sağlam çelik omurgasıdır, ülkemizi ve Amerikan halkını ve müttefiklerimizi güvende tutmak için her an tehlikeye atılmaya hazır” diye konuşan Biden, Suriye Demokratik Güçleri’nin de operasyonda katkısı olduğunu söyledi.

Biden, “Aylarca süren titiz ve yorulmak bilmez çalışmalarıyla bu görevin başarıya ulaşmasını sağlayan özverili istihbarat topluluğumuza, Savunma Bakanlığımıza ve hükümet genelindeki ulusal güvenlik ekibimizin üyelerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başkan Biden “Bu operasyon, Amerika’nın, dünyanın neresine saklanmaya çalışırlarsa saklansınlar, terör tehditlerini ortadan kaldırma kapasitesinin ve erişiminin kanıtıdır” dedi.

Biden, ”Amerikan halkını terör tehditlerinden korumaya kararlıyım. Bu ülkeyi korumak için kararlı adımlar atacağım. Yakın müttefiklerimiz ve ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri, Kürt Peşmergeler dahil olmak üzere Irak Güvenlik Güçleri ile IŞİD üzerindeki baskıyı sürdürmek için Küresel Koalisyon’un 80’den fazla üyesiyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi .

Operasyonun dünyanın dört bir yanındaki teröristlere güçlü bir mesaj gönderdiğine değinen Başkan Biden konuşmasında, “Amerikan halkının güvenliğini ve dünyadaki müttefiklerimizin ve ortaklarımızın gücünü ve güvenliğini sağlamak için aralıksız çabalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Biden erken saatlerde yaptığı yazılı açıklamada da “Ordumuzun beceri ve cesareti sayesinde, IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi etkisiz hale getirdik. Tüm Amerikalılar operasyondan güvenli bir şekilde döndüler” demişti.

Öte yandan operasyon sırasında bir Amerikan helikopterinin zorunlu iniş yaptığı bildirildi. VOA Pentagon muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikalı bir yetkili, operasyon sırasında helikopterin teknik bir sorun yaşadığını ve güvenli bir şekilde yere indiğini söyledi. Yetkili, helikopterin geri uçamayacağı için havadan fırlatılan mühimmatla vurulduğunu belirtti.

ABD Özel Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına yakın bir bölgede terör gruplarına karşı bir operasyon düzenlemiş, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada operasyonun başarılı geçtiği ve herhangi bir kayıp olmadığı belirtilmişti.

Suriye Sivil Savunma grubu, yaptığı açıklamada, operasyonda 6’sı çocuk 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

VOA tarafından geçilen “IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”   haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”   haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “IŞİD Lideri Korkakça Ölmeyi Seçti”   haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.