İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi

İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi

ABONE OL
18:32 - 13/12/2020 18:32
İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği’nin muhalif gazeteci Ruhullah Zam’ın idam edilmesine yönelik sert eleştirilerinin ardından AB Dönem Başkanı Almanya’nın İran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

İran medyasında yer alan haberlere göre İran, Fransa Büyükelçisi’ni de görüşmelerde bulunmak üzere ülkeye çağırmayı planlıyor. İdam edilen Zam’ın bir dönem yaşadığı Fransa da idamı sert ifadelerle eleştirmişti. Fransa Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Zam’ın idamı, ‘barbarca ve kabul edilemez bir eylem’ olarak nitelendirilmişti.

Muhalif gazetecinin öldürülmesini Uluslararası Af Örgütü ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü de kınadı.

Muhalif gazeteci Ruhullah Zam, 2017 yılında ülkede düzenlenen hükümeti protesto gösterilerine destek vermek ve şiddeti körüklemek suçlamasıyla tutuklanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı.

VOA tarafından geçilen İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’dan AB’ye İdam Eleştirisi Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.