İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı

İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı

ABONE OL
15:11 - 04/04/2024 15:11
İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’da Sistan-Belucistan bölgesinde Devrim Muhafızları’nın merkezine yapılan saldırıda en az beş güvenlik görevlisinin öldüğü açıklandı. İran devlet medyası olayı terör saldırısı olarak nitelendirirken saldırının Ssünni Mmüslüman militanlar tarafından yapıldığı belirtildi.

Devlet televizyonunda yer alan haberde, Jaish el-Adl isimli grup üyesi saldırganlarla güvenlik güçleri arasında gece boyu süren çatışmalarda neticesinde en az 15 militanın öldürüldüğü belirtildi.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Mecid Mirahmadi de yaptığı açıklamada, “Teröristler Devrim Muhafızları merkezini ele geçirme girişimlerinde başarısız oldular” ifadelerini kullandı.

Devlet televizyonu, Sünni Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bölgedeki çatışmalarda 10 güvenlik görevlisinin de yaralandığını belirtti.

Aşırılıkçı Sünni Müslüman militan grup Jaish el-Adl, şii egemenliğindeki İran’da etnik azınlık Beluciler için daha fazla hak ve daha iyi yaşam koşulları istediğini dile getiriyor. Örgüt, son yıllarda ülkenin güneydoğu eyaletinde İran güvenlik güçlerine yönelik birçok saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Afganistan ve Pakistan sınırındaki bölge uzun zamandır İran güvenlik güçleri ile Sünni militanlar ve silahlı uyuşturucu kaçakçıları ile İran güvenlik güçleri arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.

İran, Afganistan’dan Batı’ya ve farklı noktalara kaçırılan uyuşturucular için önemli bir geçiş güzergahı durumunda.

Aralık ayında Jaish el-Adl Rask kasabasında bir polis karakoluna saldırarak 11 güvenlik görevlisini öldürdü. Ocak ayında da İran, söz konusu grubun Pakistan’daki iki üssünü füzelerle hedef aldı ve İslamabad’ın da İran’daki ayrılıkçı militanları hedef alan bir askeri karşılık vermesine yol açtı.

VOA tarafından geçilen İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’da Devrim Muhafızları merkezine silahlı saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.