“İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek”

“İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek”

ABONE OL
14:05 - 02/02/2024 14:05
“İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ülkesinin bir savaş başlatmayacağını ama ülkesine karşı zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık vereceğini söyledi.

Reisi’nin bu açıklamasından bir gün önce ABD medyasına yansıyan haberlere göre Washington, Irak ve Suriye’deki İran hedeflerine saldırı planlarını hazır hale getirdi.

Reisi, “Önce, Amerikalılar bizimle konuşmak isteyince askeri seçeneğin masada olduğunu söylediler. Şimdi de İran’la çatışma istemediklerini belirtiyorlar. İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri gücü bölgede hiçbir ülkeye tehdit değil ve olmamıştır. Tersine, bölge ülkelerinin dayanacağı ve güvenebileceği güvenlik sağlar” ifadelerini kullandı.

Amerikalı dört yetkilinin Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, ABD, Ürdün’de Amerikan askerlerinin hedef alındığı saldırıda kullanılan insansız hava aracının İran’da üretildiğini değerlendiriyor.

Kaynaklar, İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey yetkililerini Suriye’den çekmekte olduğunu belirtiyor.

İranlı danışmanlar Irak ve Suriye’de silahlı gruplara destek veriyor.

ABD’nin Irak’ta 2500, Suriye’de de 900 askeri bulunuyor.

Bu arada İran’ın desteklediği Iraklı Nujaba adlı grup, bölgedeki Amerikan güçlerine saldırmaya devam edeceğini açıkladı.

Örgüt, Gazze savaşı sona erene ve Amerikan askerleri Irak’tan çekilene kadar saldırıların süreceğini belirtti.

Öte yandan yarı resmi İran haber sitelerine göre İsrail füze saldırısında Şam’da bir İran Devrim Muhafızları danışmanı yaşamını yitirdi.

VOA tarafından geçilen “İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İran savaş başlatmayacak ama zorbalık yapmaya çalışana güçlü karşılık verecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.