İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti

İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti

ABONE OL
22:07 - 23/07/2022 22:07
İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran, İsrail ajanlığı yaptıkları iddiasıyla bir grup kişiyi yakaladığını açıkladı. Açıklamada bu kişilerin, çeşitli sabotaj ve terör saldırısı gerçekleştirebilecek kabiliyette oldukları ifade edildi.

Söz konusu açıklama, İran İstihbarat Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık, yakalanan ağ üyeleri, Mossad’a irtibat halindeler ve Irak’ın Kürdistan bölgesinden yanlarında gelişmiş cihazlar ve patlayıcılarla İran’a girmiş kişiler” açıklamasını yaptı.

İsrail tarafıysa İran’ın bu iddialarıyla ilgili olarak herhangi bir açıklamada yapmadı.

Son dönemde İsrail ve İran arasındaki gerginlik İran’ın nükleer program nedeniyle yeniden artmış durumda.

İranlı yetkililer, düzenlenen operasyonda kaç kişinin yakalandığına dair bir detay paylaşmadı. Benzer şekilde yakalanan kişilerin milliyetlerine ilişkin de bilgi paylaşılmadı. Yetkililer, bu kişilerin hassas noktalara terör saldırısı hazırlığında olduğunu iddia etti.

Bu ay başında ABD Başkanı Joe Biden’ın ziyareti sırasında İsrail ve ABD arasında İran’ın nükleer silah edinmemesine dair bir anlaşma imzalandu. Tahran yönetimiyse nükleer silah üretmeye çalıştığına dair iddiaları reddediyor ve nükleer programının barış amaçlı olduğunu belirtiyor.

VOA tarafından geçilen İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran İsrail Ajanları Yakaladığını İddia Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.