İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık”

İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık”

ABONE OL
13:24 - 14/03/2022 13:24
İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrine dün roketlerle saldırı düzenlenmesinin ardından bugün İran’dan bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Katipzade, Tahran’ın daha önce defalarca Irak hükümetini uyardığını söyledi. Katipzade, Iraklı yetkilileri topraklarını İran’a saldıran başkalarına kullandırmaması konusunda uyardıklarını belirtti.

Dün düzenlenen saldırının sorumluluğunu İran Devrim Muhafızları üstlendi. Saldırıda ABD’nin Erbil’deki konsolosluk binası yakınlarına da füze düştü.

İran devlet televizyonunda yer alan bir haberde de saldırıyı İran Devrim Muhafızları’nın yaptığı doğrulanırken operasyonda, İsrail’in Erbil’in içindeki stratejik merkezlerinin hedef alındığı ifade edildi. İranlı Sözcü Katipzade ayrıca ülkesinin İsrail hava saldırılarında ölen İranlı askeri personelin de intikamını aldığını söyledi.

Sözcü, “Geçmişte de defalarca Irak toprakları, İran’a karşı aralarında terörist grupların da bulunduğu Kürt militanlar, ABD ve Siyonistler tarafından kullanıldı” dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’yse saldırının ardından yaptığı açıklamada, roketlerin sadece sivillerin yaşadığı alanları hedef aldığı iddia edildiği gibi uluslararası ülkelere ait yerler olmadığını belirtti. Erbil yönetimi, saldırıya ilişkin soruşturma başlatılması çağrısında da bulundu.

VOA tarafından geçilen İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran: “Irak’ı Defalarca Uyardık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.