İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü

İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü

ABONE OL
23:27 - 23/05/2022 23:27
İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bir gün önce başkent Tahran’da iki kişinin silahlı saldırısıyla suikaste uğrayan Devrim Muhafızları’nda görevli Albay Sayad Hodayi’nin intikamını alacaklarını söyledi.

İran ordusunun önde gelen birimi Devrim Muhafızları’nın komutanlarından Albay Sayad Hodayi, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Saldırıyı motorsikletli iki kişinin düzenlediği tespit edildi.

Olayın ardından bugün bir açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hodayi’nin öldürülmesinin intikamının alınacağını söyledi. Reisi, “Güvenlik güçlerimizle konunun yakından takip edilmesi konusunda mutabık kaldık. Şehidimizin temiz kanının intikamanın alınacağına şüphem yok” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de yaptığı açıklamada, bu saldırının İran’ın düşmanlarına karşı koymaktaki kararlılıklarını arttırdığını söyledi.

Şerif, yarı resmi haber ajansı Mehr’e yaptığı değerlendirmede “Albay Hodayi’nin şehadeti, Devrim Muhafızları’nın güvenliği, bağımsızlığı ve ulusal çıkarları savunmak ve İran ulusunun düşmanlarıyla yüzleşme konusundaki kararlılığını güçlendiriyor. Küresel baskılar ve siyonist rejimle bağlantılı terörist gruplar ve haydutlar eylemlerinin sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Yarı resmi Tasnim haber ajansı da öldürülen Albay Hodayi’nin, Irak ve Suriye’de Şiiler için kutsal sayılan mekanların koruma gücünde görev aldığını belirtti ve kendisinin “türbelerin savuncuları”ndan biri olduğuna işaret etti. Bölgedeki İran güçlerinin IŞİD’e karşı mücadele ettikleri biliniyor.

İran’da bazı haber ajansları, bu olayla bağlantılı olarak İsrail istihbaratına çalıştıkları iddia edilen bazı kişilere yönelik operasyon yapıldığını ve bir ağın tespit edildiğini, ilgili kişilerin yakalandığını öne sürdü.

İsrail tarafı bu iddialara yönelik olarak herhangi bir değerlendirmede bulunmadı ve soruları yanıtsız bıraktı.

İran’da 2010 yılından bu yana en az 6 bilimadamı ve akademisyen benzer şekilde silahlı ve motorsikletli kişiler tarafından düzenlenen saldırılarla öldürüldü. Bu cinayetlerin İran’ın nükleer programıyla ilgili olduğuna inanılıyor.

VOA tarafından geçilen İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran Cumhurbaşkanı’ndan İntikam Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.