Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı

Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı

ABONE OL
11:04 - 20/10/2023 11:04
Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’ta ABD güçlerinin bulunduğu iki askeri üs dün insansız hava araçları (İHA) ve roketlerle hedef alındı.

Reuters haber ajansının iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde, Irak’ın batısında ABD ve diğer uluslararası güçlere ev sahipliği yapan Ayn el Esad hava üssüne roket ve insansız hava aracı atıldığını ve üssün içinde çok sayıda patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.

Irak ordusu üssün etrafındaki bölgeyi kapattığını ve bir arama operasyonu başlattığını açıkladı. Kaynaklar, saldırıların can kaybına ya da hasara yol açıp açmadığının henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Irak polisi dün yaptığı açıklamada, Bağdat’ın uluslararası havaalanı yakınlarında ABD güçlerine ev sahipliği yapan bir başka askeri üsse de roket isabet ettiğini bildirdi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Adının açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan Amerikalı bir yetkili, havaalanındaki ABD güçlerine iki roket atıldığını söyledi. Yetkili, roketlerden birinin engellendiğini, diğerinin ise boş bir depoya isabet ettiğini ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

ABD askeri güçlerine yönelik saldırılarda artış

Son saldırılarla birlikte son 24 saat içinde Irak’ta ABD güçlerine ev sahipliği yapan Irak askeri üslerini hedef alan saldırı sayısı dörde yükselmiş oldu. ABD askeri güçlerinin son günlerde Irak ve Suriye’de hedef alındığı görülüyor.

Başkan Joe Biden son iki hafta içinde Orta Doğu’ya iki uçak gemisi, diğer savaş gemileri ve yaklaşık 2,000 deniz piyadesi de dahil olmak üzere deniz gücü gönderdi.

Geçtiğimiz hafta İran’la işbirliği yapan Iraklı silahlı gruplar, Hamas militanlarının 1400 kişinin ölümüne yol açan İsrail saldırılarının ardından Washington’un Gazze’de Hamas’a karşı İsrail’i desteklemek üzere müdahalede bulunması halinde ABD çıkarlarını füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alma tehdidinde bulunmuştu.

Irak’taki ABD askeri güçleri önceki gün de iki ayrı insansız hava aracı saldırısında hedef alındı; saldırılardan biri az sayıda askerin hafif yaralanmasına neden olurken, ABD ordusu silahlı insansız hava aracını engellemeyi ise başardı. ABD’nin Irak’ta 2500, komşu Suriye’de ise 900 askeri bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak’ta ABD’nin bulunduğu askeri üslere saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.