Irak: 'Suriye'den Gelecek Amerika Askerlerinin Burada Kalma İzni Yok'

Irak: 'Suriye'den Gelecek Amerika Askerlerinin Burada Kalma İzni Yok'

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Irak: 'Suriye'den Gelecek Amerika Askerlerinin Burada Kalma İzni Yok'
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Suriye’den çekilen Amerika askerlerinin Irak’ta kalmasına yönelik bir izin bulunmadığı, Amerikalı askerlerin Irak topraklarını sadece geçiş için kullanabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Suriye’den çekilen tüm Amerika askerleri, Irak Kürt Bölgesi’ne giriş yapmak için onay almıştır ki bu da Irak dışına geçişleri içindir. Bu askerlerin Irak’ta kalması için herhangi bir izin verilmemiştir” denildi.

Irak tarafından yapılan bu açıklama, Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon’un yaptığı açıklamayla çelişiyor. Zira Pentagon, Suriye’den kaydırılacak 1000 kadar Amerika askerinin Irak’a, IŞİD’le mücadele konusunda destek olacağını duyurmuştu.

Ancak daha sonra üst düzey bir Amerikalı savunma bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada bu planın değişebileceğini ve henüz hiçbirşeyin net olmadığını söyledi.

Irak’ta şu an eğitim ve IŞİD’e karşı mücadele amacıyla yaklaşık 5 bin Amerika askeri bulunuyor. Ancak Suriye’deki askerlerin durumu belirsizliğini koruyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.