HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi

HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi

ABONE OL
21:39 - 12/03/2024 21:39
HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı ile maç izlerken fotoğrafı sosyal medyada paylaşılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Batman Belediye Başkan adayı Mehdi Öztüzün, partisini eleştirdikten bir gün sonra ihraç edildi. Yapılan açıklamada “Mehdi Öztüzün’ün partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eş başkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

DEM Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehdi Öztüzün dün, “Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İhraç kararı, belediye başkanlarını belirleyen ve aralarında DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin de bulunduğu Batman Kurumlar Koordinasyonu tarafından açıklandı. DEM Parti İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, Öztüzün’ün DEM Parti’nin belediye eş başkan adayı olmadığını duyurdu.

Ön seçimle aday olarak belirlenen Öztüzün’ün beyanının aksine bir tutumun içine girdiğini savunan Korkmaz, HÜDA PAR adayı Ramanlı ile fotoğrafına dikkat çekti. Korkmaz, “Kurulduğu günden itibaren resmi ideoloji ve karanlık güçlerin tetikçiliğini yapan, binlerce yurtseverimizin kanında eli olan, Kürt halkına yönelik topyekün saldırı içeresinde olan karanlık yapıların Batman halkına, partimize ve değerlerimize yönelik özel ve psikolojik saldırılara zemin sunmuştur” dedi.

Sosyal medya paylaşımları tepki çekti

Öztüzün’ün parti mekanizmaları yerine sosyal medya üzerinden sorunları çözmeye çalıştığına vurgu yapan Korkmaz, şunları söyledi: “Öztüzün, sanal medya üzerinden kültürümüze ve parti disiplinine aykırı tutum ve pratiğinde ısrar etmiş; adeta partimize, değerlerimize karşı bir karalama kampanyası başlatmıştır. Kürt halkının büyük bedellerle şekillendirdiği yurtseverlik değerleri ve kazanımlarına aykırı tutum ve özellikle kadın özgürlük mücadelesinin yarattığı değerlere saldırı asla kabul edilmeyecektir.”

Korkmaz, Öztüzün’ün DEM parti ile ilişkisinin kalmadığını ifade ederek, “Öztüzün’ün belediye eş başkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Ne olmuştu?

Batman Petrol Spor maçını izleyen HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı ile yan yana fotoğrafı sosyal medyada yayınlanan DEM Parti adayı Mehdi Öztüzün eleştirilerin hedefi oldu.

Eleştirilerin artması üzerine DEM Parti olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtse de Öztüzün Youtube üzerinden yaptığı açıklamada, partisini eleştirdi. Öztüzün açıklamasında “Tarihte ilk kez bir parti kendi adayını hedef gösteriyor” sözlerini kullanmıştı.

Şimdi ne olacak?

DEM Parti her ne kadar her belediye için iki isim açıklasa da Türkiye’de eş başkanlık sistemi olmadığı için, resmi olarak tek kişi aday gösteriliyor. Eş başkanlar, belediye meclis üyesi adayı olarak seçime giriyor. Seçilmeleri halinde belediye başkan yardımcısı resmi sıfatını kullanırken, eş başkanlık görevini üstleniyor. Batman’da da DEM Parti’nin resmi adayı Gülistan Sönük. Sönük’ün seçilmesi halinde, eş başkan belediye meclis üyeleri arasından seçilecek. VOA Türkçe’nin DEM Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, eş başkan için ismin ne zaman belirleneceğine henüz karar verilmedi.

VOA tarafından geçilen HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HÜDA PAR adayıyla fotoğrafı tartışma yaratan DEM Parti’nin Batman Belediye Eş Başkan adayı ihraç edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.