Hocalı tanığı Ermeni mezalimini dünyaya ağlayarak anlattı

Hocalı tanığı Ermeni mezalimini dünyaya ağlayarak anlattı

ABONE OL
11:42 - 27/02/2021 11:42
Hocalı tanığı Ermeni mezalimini dünyaya ağlayarak anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi, 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Katliamı’nın 29. yıldönümünde Bakü’ye götürdüğü 15 yabancı gazeteciyi, bu vahşete 12 yaşındayken tanık olan Aybeniz İsmayilova ile buluşturdu.

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK), kardeş Azerbaycan’ın haklı tezlerinin anlatılması için ikinci kez 15 yabancı gazeteciyle gittiği Bakü’de temaslarını sürdürüyor.
Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim, Dış Medya Meclisi Başkanımız Elşad Eyvazlı ve Genel Sekreter Yardımcımız Aynur Tattersall ile 15 yabancı gazeteciden oluşan KGK heyeti, 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Katliamı’nın 29. yıldönümünde bir canlı tanıkla da buluştu. 29 yıl önce 12 yaşındayken Hocalı’da Ermeni katliamını yaşayan, bu kanlı vahşete tanık olan Azerbaycanlı Aybeniz İsmayilova, konseyimizin yöneticileri ve yabancı gazetecilere yaşanan vahşeti anlatırken gözyaşlarına boğuldu.
Konseyimiz, yabancı gazetecilerin yaşanan Ermeni mezalimini yerinde görmeleri ve daha iyi anlamaları için Bakü’de temaslarını ve mezalimin izlerinin sergilendiği noktaları ziyaretlerini sürdürüyor.

KGK: BU İNSANLIK SUÇUNU ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ

Konseyimiz tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Katliamı’nın 29. yıldönümü nedeniyle yayınlanan mesajda “29 yıl önce Hocalı’da Ermeni milisler tarafından hunharca katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bu insanlık suçunu dünya kamuoyuna asla unutturmayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dendi. Mesajımızda, Hocalı Katliamı’nın betimlendiği ve Azerbaycan Milli Meclisi’nde sergilenen bir resim de paylaşıldı.(Kaynak: https://www.kgk.org.tr/)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.