“Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar”

“Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar”

ABONE OL
18:31 - 14/10/2023 18:31
“Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İsrail’i Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurma çağrısı yaptı ve Hizbullah’ın savaşa katılması halinde savaşın Ortadoğu’nun başka bölgelerine yayılabileceği uyarısında bulundu. İranlı bakan bu durumda İsrail’in “büyük bir deprem” yaşayacağını söyledi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta basın mensuplarına açıklama yapan İranlı bakan, Hizbullah’ın tüm savaş senaryolarını değerlendirdiğini ve İsrail’in Gazze saldırılarına bir an önce durdurması gerektiğini söyledi.

İsrail, aralarında İsrail’de herhangi bir yeri vurabilecek tam isabetli güdümlü füzelerin de olduğu 150 bin adet roket ve füzeye sahip olduğunu tahmin ettiği Hizbullah’ı en ciddi tehdit olarak görüyor.

Suriye’deki iç savaşta sahada tecrübe kazanan binlerce savaşçısı olan Hizbullah’ın farklı modellerde askeri insansız aracı bulunuyor.

İranlı bakan Hizbullah lideriyle görüştü

Hizbullah savaşçıları Lübnan sınırında Hamas’ın Cumartesi günkü saldırısından bu yana teyakkuzda.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, Hizabullah lideri Hasan Nasrallah ile görüştüğünü ve Lübnan’daki durum konusunda bilgi aldığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın desteklediği Hizbullah’ı kastederek, Ortadoğu’daki diğer oyuncuların çatışmaya katılmaması yönünde uyarmıştı.

VOA tarafından geçilen “Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hizbullah savaşa katılırsa İsrail büyük bir deprem yaşar” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.