Hamburg`da kadına şiddet ve ırkçılık masaya yatırıldı

Hamburg`da kadına şiddet ve ırkçılık masaya yatırıldı

ABONE OL
00:18 - 12/03/2024 00:18
Hamburg`da kadına şiddet ve ırkçılık masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Karakoçan Yardımlaşma Derneğinin Düzenlediği Etkinliğe Siyasi Parti Temsilcilerinin Yoğun İlgisi Oldu.

Başkanlığını Ali Haydar Oral’ın yaptığı, Hamburg Karakoçan Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Hamburg Altona semtinde bulunan Hamburg AKM Cem Evi’nde düzenlenen Irkçılık neden yükseliyor? Almanya’da yeni vatandaşlık yasası neler içeriyor? ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde tavrımız ne olmalıdır?” temalı panele siyasi parti temsilcilerinin yoğun bir ilgisi oldu.

Zaman zaman tartışma temposunun yükseldiği etkinliğin moderatörlüğünü Hamburg Cesur Kadınlar Derneği üyesi Özgül Karık yaptı. Etkinliğe katılan panelistler ise, Av. Arzu Erdoğan, Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Şimşek, Schleswig-Holstein SPD Geesthacht başkanı ve belediye meclis üyesi Muamer Kazancı, Yeşiller Partisi Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Yusuf Uzundağ ve eski Sol Parti üyesi bağımsız Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Metin Kaya oldu.

Panele ayrıca konuk olarak Televizyon Programcısı, CDU üyesi ve Hamburg Türk Basın Birliği Yönetim Kurulu üyesi Bülent Kayaturan (Bedo)’da katılarak düşüncelerini paylaştı.

KADINA ŞİDDET KONUSU VE IRKÇILIK MASAYA YATIRILDI!

Birlikte keyifle gerçekleşen kahvaltı sonrası, etkinliğin açılış konuşmasını Hamburg Karakoçan Sosyal Yardımlaşma Derneğinin emektar başkanı Ali Haydar Oral yaptı. Karakoçan köy dernek temsilcilerinin de katılarak destek verdiği toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Başkan Oral, sözlerine gelen konuklara teşekkür ederek, geçmiş dönemde yaptıkları başta kadına şiddet konusu olmak üzere, diğer çalışmalarına değinerek,” Dünya Kadınlar Günü’nü “kutladı.

Irkçılık, Çifte Vatandaşlık yasası, AFD’nin gelişimi, İklim değişikliği, Pandemi dönemindeki korona yardımları, Avrupa Parlamentosu seçimleri gibi konu başlıklarının ele alındığı panelde Avukat Av. Arzu Erdoğan, CDU üyesi Bülent Kayaturan ve eski Sol partili bağımsız eyalet meclisi Milletvekili Metin Kaya iktidar partileri SPD, FDP ve Yeşiller partilerini olumsuz uygulamaları nedeniyle sert sözlerle eleştirdiler.


SPD VE YEŞİLLER PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SAVUNMA!

SPD‘li Ali Şimşek, Muammer Kazancı ve Yeşiller Partisinden Yusuf Uzundağ ise üçlü koalisyonun zorluğuna dikkat çekerek, bu tür olumsuz yaklaşımlar ile seçimlere göçmenlerin katılımının düşmesinin AFD’nin ve Irkçıların ekmeğine yağ süreceğini dile getirdiler. SPD Milletvekili Ali Şimşek, 3,5 milyon göçmen yeni yasayla Alman vatandaşlığına geçse ve oy kullansa, „AFD gibi ırkçı partilerin oyları düşecek ve Irkçı söylemler gerileyecektir “dedi.

Ali Akdemir/Hamburg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.