“Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir”

“Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir”

ABONE OL
22:03 - 31/10/2023 22:03
“Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Federal Soruşturma Dairesi (FBI) Başkanı Christopher Wray, bugün Kongre’de düzenlenen bir oturumda verdiği ifadede, Hamas’ın İsrail saldırısının yaklaşık 10 yıl önce IŞİD’in yükselmesinden bu yana Amerika’daki en ciddi terör tehdidini tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

FBI Başkanı Wray, İsrail-Hamas çatışmalarının başlamasından bu yana çeşitli yabancı terör örgütlerinin Amerikalılar’a ve Batı’ya karşı saldırı çağrısı yaptığını, bu durumun Amerika içindeki şiddet ve aşırılık yanlılarının oluşturduğu tehdit riskini ciddi oranda arttırdığını kaydetti.

Wray, “Hamas ve müttefiklerinin eylemleri, IŞİD’in birkaç yıl önce halifelik olarak adlandırdığı hareketin başlatmasından bu yana tanık olmadığımız türde eylemlere ilham kaynağı olabilir” şeklinde konuştu.

Wray, bu açıklamaları, ABD Senato İç Güvenlik ve Hükümet İşleri Komisyonu’nun Amerika içindeki tehditlere odaklanan oturumu sırasında yaptı. Yetkililer, Gazze’deki çatışmaların patlak vermesinden bu yana ABD hükümetinin Yahudi, Müslüman ve Arap kökenli Amerikalılar’a yönelik tehditlerin arttığını gözlemlediğini kaydediyor.

İran destekli milis grupların yurtdışındaki Amerikan askeri üslerine yönelik saldırılarının sayısının bu ay arttığına dikkat çeken Wray, Amerika’ya karşı İran’ın ve devlet olmayan başka aktörlerin düzenlediği siber saldırıların, Hamas-İsrail çatışmasının genişlemesi durumunda büyük olasılıkla kötüleşeceği uyarısında da bulundu.

İran’ın Birleşmiş Milletler misyonu, konuya ilişkin açıklama talebini karşılıksız bıraktı.

Oturum sırasında İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas da Gazze’deki İsrail-Hamas çatışmasının ardından Amerika’da Yahudi öğrencilere yönelik nefret söylemlerinin, Yahudi düşmanlığının artmasına yol açtığını belirtti.

İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas

Beyaz Saray, Amerika’daki bazı üniversitelerde girişilen Yahudi karşıtı eylemlerden duyulan kaygıyı ifade etti. Gerginliklerin tırmanması üzerine üniversite idarecileri, güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı.

Cumhuriyetçi Partili Missouri Senatörü Josh Hawley, İç Güvenlik Bakanı Mayorkas’a, sosyal medyada İsrail karşıtı paylaşımlar yapan Amerikalı bir memurun neden işten çıkarılmadığı, sadece zorunlu izne çıkarıldığını sordu. Hawley, sığınmacı işleriyle ilgilenen söz konusu memurun “soykırımı kutladığını” söyledi.

Mayorkas, yapılan paylaşımların ABD İç Güvenlik Bakanlığı çalışanlarının görüşlerini yansıttığı şeklindeki imanın “alçaklık” olduğunu, sözkonusu memurun annesinin Yahudi Soykırımı’ndan sağ kurtulduğunu söyledi.

Beyaz Saray’ın bugün düzenlediği korsan yazılım zirvesinde konuşan Adalet Bakanı Merrick Garland, Hamas’ın kripto para dahil mali kaynaklarını soruşturan İsrailliler’e destek olması için bakanlığına talimat verdiğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen “Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hamas saldırısı IŞİD’den bu yana Amerika’daki en büyük terör tehdidini tetikleyebilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.