Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi

Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi

ABONE OL
19:48 - 25/10/2022 19:48
Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Parçalı güneş tutulması başkentte, Ankara Üniversitesi rasathanesindeki etkinlikle izlendi.

Etkinliğe katılan öğrenci toplulukları ve vatandaşlar tutulmayı alana kurulan teleskoplar ve kendi imkanlarıyla izledi.

Parçalı güneş tutulmasına en fazla öğrenciler ilgi gösterdi. Öğrenciler bir yandan güneşi gözlerken bir yandan da öğretmenlerinin verdiği bilgileri dinledi.

Güneş tutulmasını izlemeye gelenlerin bir bölümü ilk kez tutulma izlemenin heyecanını yaşadı. İzleyenler heyecanlarını VOA Türkçe ile paylaştı.

Diyarbakır’da ise güneş tutulması izleme etkinliği tarihi Zerzevan Kalesi’nde düzenlendi. Etkinliğe Çınar İlçesi’ndeki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yansıra vatandaşlar da katıldı.

Zerzevan Kalesi’ne gelenlere, parçalı tutulmayı izlemeleri için özel bir gözlük verildi. Kaleye gelenler yaklaşık saat 12.30’da başlayan tutulmayı ilgiyle izledi. Parçalı tutulma saat 14.00 sıralarında en belirgin hale geldi. Tutulmanın son saatlerine kadar etkinliği izlemeye gelenler oldu. VOA Türkçe’ye konuşan izleyiciler, parçalı da olsa tutulmanın büyüleyici olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Güneş Tutulması Türkiye’de ‘Parçalı’ İzlendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.