Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı

Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı

ABONE OL
14:38 - 16/10/2023 14:38
Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Ortadoğu’daki son durumu ele almak üzere bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Erdoğan’ın Reisi’ye, “gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini söylediği” belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı sürecin, bölgede artan gerilimin ve çözüm için atılması gereken adımların ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğunu, Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye’nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti” denildi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün El Cezire’ye verdiği demeçte ülkesinin harekete geçebileceği uyarısında bulunarak, İsrailli yetkililere “Gazze’deki zulümlerine son vermezlerse İran’ın sadece gözlemci olarak kalamayacağı” mesajını ilettiklerini söylemişti.

ABD Başkanı Joe Biden da dünkü açıklamalarında İran’a çatışmayı tırmandırmama mesajı vermişti.

Çelik: “Gösterileri yasaklamaya çalışanların yaptığı faşizmdir”

Bu arada, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Avrupa’da Filistin yanlısı gösterilerin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Batılı pek çok ülkede Filistin’e destek gösterilerine meydanlarda ve üniversitelerde uygulanan baskı, birilerinin kendi suçlarını örtme çabasıdır. Çocuk ölümlerine bile seçici bir adaletle yaklaşanların adalet hakkında söyleyecek sözü yoktur” ifadelerini kullandı.

“İnsanlık vicdanı ve hayatiyeti adına yapılan gösterileri yasaklamaya çalışanları” faşizmle suçlayan Çelik, şunları kaydetti:

“Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine baskı uygulaması ve Filistin halkına destek verilmesini suç haline getiren yaklaşımlar üretmesi kabul edilemez. İsrail güvenlik güçlerinin Gazze halkına dönük eylemleri tüm insani değerlere, insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırıdır. Dünyanın her tarafında insanların buna tepki göstermesi haktır.”

VOA tarafından geçilen “Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gerilimi arttırıcı adımlardan uzak durulmalı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.