Gençler öz Türkçelerine kavuşuyorlar

Gençler öz Türkçelerine kavuşuyorlar

ABONE OL
15:55 - 16/06/2019 15:55
Gençler öz Türkçelerine kavuşuyorlar
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gençler öz Türkçelerine kavuşuyorlar


Almanya’nın Başkenti Berlin Tempelhof-Schöneberg İlce Belediyesi’nin Volkshochschule ile birlikte yürüttüğü, uluslararası platformda geçerliliği olan ortak projede, gençlerimiz kendi anadilinde öz Türkçelerine kavuşuyorlar.

 


Hafta da dört saat olmak üzere 8’aylık kurs süresine katılan 10′ okul öğrencimiz katıldıkları kurs dönemini başarıyla bitirerek „Telc Türkçe B-1“ sertifikasını yetkililer tarafından törenle aldılar.   

Rathaus Schöneberg Theodar. Heuss salonunda yapılan sertifika törenine Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Çokyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Jutta Kaddatz, Proje sorumluları Dr.Jutta Çıkar, Hannelore Weimar, Gendrun Landau, Türkçe öğretmenler, Yasemin Sarıoğlu, Özgül Güzelbey yanı sıra öğrenci velileri de hazır bulundu.


Sertifika törenine katılan yetkililer, proje hakkındaki açıklamalarında, Anadili Türkçe olduğu halde Türkçe eğitim görmedikleri için gerek okulda gerekse günlük yaşamında yazmak ve okumakta zorluk çeken, Türk gençlerine bu proje sayesinde iyi derecede konuşma ve öğretim imkanı sunuyor.


Uluslararası „Telc Türkçe B-1“  Sertifika sayesinde okul öğrencileri, isterlerse Abitur yaparken, başka bir dil almadan ikinci yabancı dil olarak Türkçe’yi seçebiliyorlar.  Ayrıca meslek eğitimi alacak gençler için Berlin Almanya ve Avrupa birliği ülkelerinde de geçerliliğe sahip ve her yıl düzenleneceği yetkililerce dile getirildi.


Uluslararası „Telc Türkçe B-1“ Kurslarına katılan: Mercan Çat, Berk Hasan Çetiner, İleri Dadali, Yasemin Dayan, Berivan Derin, Rabia Erat, Miraç İslamoğlu, Esta Kıran, Selin Mıdıklıoğlu ve Cem Tahir.  Kurs süresince yaptıkları başarılı çalışmaları sonucunda sertifikalarını almayı başardılar.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.