“Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu”

“Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu”

ABONE OL
02:27 - 11/11/2023 02:27
“Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filistinli yetkililer, İsrail hava saldırılarında Gazze’de üç hastane ve bir okulun vurulduğunu, en az 22 kişinin hayatını kaybettiğini, bir başka hastaneye yönelik ise kara harekatının devam ettiğini bildirdi.

Yetkililer, bugün erken saatlerde Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi’nin avlusuna füzelerin düştüğünü, Endonezya Hastanesi’nin saldırılarda hasar aldığını, kanserli çocukların tedavi gördüğü Nasır Rantissi Hastanesi’ndeyse saldırı sonucu yangın çıktığını kaydetti.

Şifa, Endonezya ve Rantissi hastaneleri, İsrail’in Hamas militanlarının yoğun olduğunu kaydettiği Gazze’nin kuzey kesiminde bulunuyor. Bu hastanelere evlerini terk eden çok sayıda Filistinli sivil sığınmış durumda. İsrail, Hamas’ın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını söylerken Hamas, bu iddiayı reddediyor.

Şifa Hastanesi’nin müdürü: “İsrail Gazze’deki hastanelere savaş açtı”

Sağlık çalışanlarına göre son iki haftadır Gazze’nin kuzeyinde ilerleyen İsrail tankları, Nasır Rantissi, Çocuk ve Göz Hastanesi ve Kudüs Hastanesi civarında mevzilenmiş durumda.

Bugün erken saatlerde füze saldırısına maruz kalan Şifa Hastanesi’nin Müdürü Muhammed Ebu Selmeyah, “İsrail şimdi de Gazze kent merkezindeki hastanelere savaş açtı” dedi.

İsrail’in Şifa Hastanesi’ni beş kez bombaladığını söyleyen Gazze sağlık yetkilisi Eşref El Kidra, sabah erken saatlerde yapılan saldırıda bir Filistinli’nin öldüğünü, birkaç kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail hükümet sözcüsü: “Şifa Hastanesi’nin bodrum katında Hamas karargahı var”

İsrail hükümet sözcüsü Eylon Levy, Hamas karargahının Şifa Hastanesi’nin bodrum katında olduğunu, bu durumun, hastanenin korunmalı statüsünü kaybetmesi ve meşru bir hedef haline gelmesi anlamı taşıdığını belirtti.

Hastaneleri boşaltmanın imkansız olduğunu söyleyen El Kidra ise “Kuvözde bulunan 45 bebekten, yoğun bakımda yatan 52 çocuktan, yüzlerce yaralı ve hastadan, yerinden olan on binlerce insandan bahsediyoruz” dedi.

Ebu Selmeyah ayrıca Gazze kent merkezindeki El Burak adlı okula İsrail’in düzenlediği saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filistin Kızılhaç örgütü de İsrail kuvvetlerinin Kudüs Hastanesi’ne ateş açtığını, bir kişinin öldüğünü, çoğu çocuk 28 kişinin yaralandığını duyurdu.

Sivillere saldırmayı hedeflemediğini ve sivilleri korumaya çalıştığını kaydeden İsrail, Hamas militanlarının Şifa ve diğer hastanelerin altındaki tünellerde ve komuta merkezlerinde saklandığını kaydediyor.

“Gazze’de ölü sayısı 11 bini geçti”

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği saldırıda 1400 kişi ölmüş, 240’tan fazla kişi rehin alınmıştı.

Hamas kontrolündeki Gazze’de sağlık yetkililerine göre 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 11 bin 78. Ölenlerin 4 bin 506’sının çocuk olduğu kaydediliyor.

İsrail ordusu, çatışmaların başlamasından bu yana Gazze Şeridi’nde 15 binden fazla “terör hedefi” vurduklarını, 6 bin silah ele geçirdiklerini bildirdi.

VOA tarafından geçilen “Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’deki hastaneler ve bir okul İsrail’in hava saldırılarında vuruldu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.