Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor

Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor

ABONE OL
22:14 - 27/11/2023 22:14
Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2020 yılında Hz. Muhammed’in karikatürlerini sınıftaki öğrencilere gösteren öğretmenin kafasının kesilerek öldürülmesinde oynadıkları iddia edilen rol nedeniyle bugün altı öğrencinin Paris’te yargılanmasına başlandı.

47 yaşındaki tarih ve coğrafya öğretmeni Samuel Paty, 16 Ekim 2020’de Paris’in kuzeybatısındaki bir banliyöde bulunan okulda 18 yaşındaki Çeçen kökenli bir kişi tarafından öldürülmüştü. Saldırgan ise polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Paty’nin adı, sınıfta ifade özgürlüğüyle ilgili bir derste mizah dergisi Charlie Hebdo’da yayınlanan karikatürleri gösterdiğinin ortaya çıkmasından sonra, sosyal medyada açıklanmıştı.

O dönemde 13 yaşında olan bir kız öğrencinin anne babasına, Paty’nin karikatürleri sınıfa göstermeden önce Müslüman öğrencilerden sınıftan çıkmalarını istediğini söylediği iddia edilmişti. Daha sonra sınıfta olmadığı anlaşılan kız öğrenci, yalan beyanda bulunmakla suçlanıyor.

Saldırının olduğu dönemde yaşları 14 ve 15 olan diğer beş kişiyse tuzak ya da komplo kurmakla suçlanacak.

Yargılanmasına başlanacak altı kişinin Paty’yi cinayeti işleyen katile gösterdiğinden ya da Paty’nin okuldan çıkışını izlemesine yardım ettiklerinden şüpheleniliyor.

O dönemde reşit olmamış altı kişi, çocuk mahkemesine sevk edilmişti. Yaşları nedeniyle isimleri açıklanamayan altı kişi, bugün mahkeme binasına yüzlerini saklayan kapüşonlu kıyafetlerle girdi.

Duruşma yapmadan önce zanlılardan birinin avukatı olan Antoine Ory yaptığı açıklamada, müvekkili için, “Pişmanlık içinde kıvranıyor, Paty’nin ailesiyle yüz yüze gelmekten çok korkuyor” dedi.

Paty’nin kızkardeşi Mickaelle ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “küçük korkaklıklarla büyük yalanların ölümcül birlikteliği olmasaydı Samuel bugün hayatta olacaktı” ifadelerini kullandı.

8 Aralık’a kadar sürecek duruşmalar kapalı kapılar ardında yapılacak.

Haklarında suçlama olan sekiz yetişkin ise özel bir ceza mahkemesine çıkarılacak.

VOA tarafından geçilen Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransız öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi davasında altı genç yargılanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.