FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR KOLLARINA İSİMLERİNİ YAZARAK ÖLÜMLERİNİ BEKLIYORLAR

ABONE OL
20:52 - 22/10/2023 20:52
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Vicdan, merhamet, uluslararası hukuk, adalet, özgürlük …, nerede?

Hala; inanç, mezhep, ulus, milliyet ayrımcılığınızın utancını yaşamıyor musunuz?

İsrail’i eleştirmek Hamas ve Filistin halklarının özgür ülke, özgür yaşam taleplerinden kopuk diğer terör örgütlerine destek vermek anlamına gelmiyor.

Filistin halklarının özgür ülke, özgür yaşam taleplerinden kopuk Hamas ve diğer terör örgütlerini eleştirmek; İsrail’in yanında yer alma anlamına gelmiyor.

Bugün insanlığa düşen en önemli sorumluluk: Çatışmalara, savaşlara, işgallere, katliamlara ve teröre karşı birlikte mücadele etmek.

Özgür Filistin

Filistin halklarının özgür ülke, özgür yaşam taleplerini özne haline getirerek, haklı taleplerine destek için başta İsrail halklarını da katarak geniş yelpazede yeniden dünya gündemine taşınmalı.

İsrail’in yayılmacı, işgalci, sömürgeci, zulüm ve vahşeti sürüyor.

Dünya halkları Filistin için ayağa kalkmalı.

Sinyal aldığı baz istasyonlarının koordinatlarını takip ederek ölümcül radyasyon yayan, İsrail’in dünya ülkelerinden aldığı destek iyi incelenerek, yapısal değişikliklerle tersine çevrilmeli.

Filistin, dünya kamuoyu desteğinden işbirlikçi örgütlerce bilinçli olarak koparılıyor.

Küresel sermayenin işbirlikçi zihniyetleri Filistin’in İslami devlet şemasına büründürme çabaları, şeriat, cihat naraları atarak Filistin halklarının dini duyguları üzerinden sergiledikleri terör dünya halklarının Filistin halkları ile dayanışmasının önüne set oldu.

İslami söylemler, şeriat çağırılar…, üzerinden Filistin halkları adına mücadele verdikleri iddiasında olan terör örgütleri İslam karşıtlığını güçlendirdiler.

Oysa, emperyalistler ülkeleri din, mezhep, ulus ve milliyetlerinden dolayı işgal, sömürü ve savaş açmazlar. Dini, milli, ulusalcı çevreleri yedekleyerek ayrıştırır, çatıştırır, kutuplaştırarak savaştırırlar. Ortadoğu’da İslam, Afrika’da Hıristiyan mezhepleri, bir başka coğrafyada bir başka din, mezhep, ulus üzerinden kendi stratejilerini hayata geçirirler.

Bugün, yedi, sekiz yaşlarında Filistinli çocukların İsrail saldırılarına olası ölümlerinde isimleri ortaya çıksın diye kollarına isim yazmalarını ortaya çıkaran acıyı kendi acısı hissetmeyen herkes insanlıktan çıkmıştır.

Filler tepinirken çimenler eziliyor

İsrail basın, yayın, iletişim, lobi olarak daha güçlü.  Bu olanaklarını kullanarak dünya ülkelerinden saldırganlığına, işgallerine, katliamlarına destek buldu. Hamas’ın füze saldırılarını, yaralı kadının yarı çıplak bedenini sürüklemesini, füzeler ile vurulan sivil İsrail halkını dünya kamuoyuna sergileyerek destek buldu. İsrail’in işgal ve katliamları İsrail halklarının talepleri değil. Hamas ve diğer terör örgütlerinin saldırıları Filistin halklarının talepleri ve kurtuluşu değil. Kapitalist, emperyalistlerin; ekonomi, siyasi ve askeri stratejileri doğrultusunda koordineli ve uyumlu eylemlilikleridir.

Bu türden terör örgütleri, Filistin halklarının özgür devlet, özgürce yaşam idealleri için ülke içinde ve dışında güçlü toplumsal örgütlülüğünü engellemekte.

Dünya halklarının Filistin halkları ile her alanda dayanışma kalkışmalarını ve birlikte mücadele etme heveslerini kırmakta.

Ne yapmalı?

Filistin topraklarını işgal eden, Filistin halkına zulmeden; emperyalizme, kapitalizme, Siyonist İsrail’e ve bunların güdümünde Filistin halkları için mücadele ettiklerini söyleyen işbirlikçi terör örgütlerine karşı mücadele edilmeli.

Hadi hayırlısı…

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.