Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü

Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü

ABONE OL
10:43 - 23/01/2024 10:43
Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün New York’ta yapılacak Filistin konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi ikili temaslarda bulunuyor.

Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü.

Reuters haber ajansı Lavrov’un New York’ta Fidan’ın yanısıra İranlı ve Lübnanlı mevkidaşlarıyla da biraraya geldiğini aktardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşmelere ilişkin yapılan açıklamada, Lavrov’un Türk mevkidaşıyla ile enerji konularının yanısıra “yaklaşan ikili temasları” da ele aldığı kaydedildi.

Aralık ayında Kremlin, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 2024 yılı başında Türkiye’yi ziyaret edebileceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Lavrov’un ikili görüşmelerinde Gazze Şeridi, Suriye ve Kızıldeniz’deki gerginliği gündeme getirdiğini kaydetti.

Bakanlık, Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Gazze’de acilen ateşkesin sağlanması ve insani yardımın sağlanması üzerinde mutabık kaldıklarını kaydetti. Görüşmede Kızıldeniz’de artan gerginlikten duyulan endişe de ifade edildi.

Lavrov ve Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib’in ise bölge ülkelerinin acil ateşkes için ortak çaba sarf etmelerinin önemini görüştükleri kaydedildi.

Pentagon, Pazartesi günü ABD ve İngiltere’nin Kızıldeniz’deki gemileri hedef aldıkları gerekçesiyle Yemen’deki Husilere karşı yeni saldırılar düzenlediğini açıklamıştı.

İsrail son günlerde Gazze’nin güneyindeki saldırılarını yoğunlaştırmış, Washington’dan ise bir kez daha sivillerin korunması çağrısı gelmişti.

BM Güvenlik Konseyi’nde bugün yapılacak Filistin konulu toplantıda, Ortadoğu’daki mevcut durum ele alınacak.

VOA tarafından geçilen Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fidan ile Lavrov New York’ta görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.