Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede

Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede

ABONE OL
22:06 - 30/05/2022 22:06
Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da polis ve Başbakan Nikol Paşinyan’ı protesto eden göstericiler arasında arbede çıktı. Binlerce kişi, Paşinyan hükümetini protesto amacıyla hükümet binalarına girişi engelledi, yolları ve metro sistemini kapattı.

Polis, bir hükümet binası dışında toplanan bir grubun güvenlik güçleriyle çatıştığını açıkladı ve protestoculara yasalara uyma çağrısı yaptı.

Polis açıklamasında, “Bir kez daha sizleri kamusal eylemler sırasında yasalara uygun şekilde hareket ettiğinizi göstermeye, polis memurlarının yasal taleplerine riayet etmeye çağırıyoruz” denildi.

Nikol Paşinyan üzerindeki baskılar, Başbakan’ın Azerbaycan’la ilişkileri normalleştirme adımları nedeniyle arttı. Azerbaycan, 2020 yılında tartışmalı Dağlık Karabağ ve civarındaki toprakların kontrolu için verilen ve altı hafta süren savaşta, Ermenistan’ı yenilgiye uğratmıştı.

Ermenistan’ın toprak kaybına uğramasıyla sonuçlanan savaş, Rusya himayesinde varılan barış anlaşmasıyla sona ermişti.

VOA tarafından geçilen Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ermenistan’da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.