Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi

Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi

ABONE OL
20:03 - 04/06/2022 20:03
Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, hükümet karşıtı gösterilere polis müdahale etti. Olaylarda en az 50 kişinin hastanelik olduğu belirtiliyor.

Gösterilerden yayınlanan videolarda kalabalığın polise yabancı maddeler atarken görülüyor. Olaylar esnasında bir patlama sesi de duyuluyor.
Rus Interfax haber ajansı, Ermenistan Ulusal Polis Gücü Başkan Yardımcısı’na dayandırdığı haberinde, emniyet güçlerinin göstericilere ses bombasıyla müdahale ettiğini ve müdahalenin göstericilerin polise taş atmaya başlaması üzerine olduğunu belirtiyor.

Ermenistan’da 2020 yılında Azerbaycan’la süren ve Ermenistan’ın geri çekilmesiyle sonuçlanan çatışmaların ardından yeniden Azerbaycan’la ilişkilerin normalleştirilmesine tepki olarak başladığı biliniyor. Ermenistan’da göstericiler Başbakan Nikol Paşinyan hükümetini protesto ediyor.

Ajanslara göre hastaneye kaldırılanlardan 34’ü polis memuru. Ermenistan’da daha önce de hükümeti protesto gösterilerinde hükümet binaları kontrol altına alınmış yollar ve metro sistemleri göstericiler tarafından kapatılmıştı.

VOA tarafından geçilen Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ermenistan’da Hükümet Protestosuna Polis Müdahalesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.