Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı

Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı

ABONE OL
22:44 - 22/02/2022 22:44
Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’ye Rusya ile yaşanan gerginlikle ilgili olarak destek mesajı iletti. Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçı iki bölgenin bağımsızlığını tanımasının ardından Zelenski ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğini hedef alan her türlü karara karşı durduğunu söyledi.

Ukrayna kriziyle ilgili olarak yarın düzenlenecek NATO toplantısı nedeniyle üç günlük Afrika ziyaretini iptal eden Erdoğan, Zelenski ile görüşmesinde, Türk hükümeti yetkililerinin Rusya’nın kararını “kabul edilemez” bulduğunu bir kez daha tekrarladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan’ın görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamaya göre, Erdoğan bölgede tırmanan gerginliğin azaltılması için uluslararası alanda tüm “diplomasi kaynaklarının” devreye sokulması çağrısı yaptı.

Hem Rusya hem de Ukrayna liderleriyle ilişkilerini yakın tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında aylar önce tırmanmaya başlayan krizde arabuluculuk rolü alma hedefiyle bu ay başında Ukrayna’yı ziyaret ederek Zelenski ile bir araya gelmişti.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Zelenski’ye Destek Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.