ENGELLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET

ENGELLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET

ABONE OL
17:45 - 12/07/2021 17:45
ENGELLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun yıllar Türkiye’de ve Almanya’da engellilere yönelik dernek  faaliyetlerinde bulunmuş olan gazeteci Ali Akdemir, Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği´ni ziyaret etti.  2017 yılında kuruluş çalışmalarına başlıyan,  2018 yılında resmi kuruluşunu tamamlayan ve kısa süre içersinde başarılı çalışmalara imza atan Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği  başkanı Meliha Söğüt tarafından karşılanan Ali Akdemir, başkana Hamburg’u sembolize eden motiflerle süslü tabak hediye  ederken, Almanya’daki engelli çalışmalarıyla ilgili kendisine bilgi verdi.

Dernek Başkanı Söğüt´ten dernek çalışmaları hakkında bilgi alan gazeteci Ali Akdemir, pandemi döneminde tüm dünyada engelli insanların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek „engelli bireylerin sosyal hayata uyumu ve onlara iş istihdamı konusunda birlikte hareket etmek de  fayda vardır. Engelli insanları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, Almanya ve Türkiye arasında engelli dernekleri arasında ortak iş birliği geliştirmekte yarar vardır.“ dedi.

 HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK!

Ziyarette, geçmiş dönemlerde engelli derneklerinde yöneticilik yapmış olan ve gazeteci  Ali Akdemir ile engellilere yönelik ortak faaliyetlerde bulunmuş olan engelli aktivist Nurcan Yıldır‘da hazır bulundu.  Nurcan Yıldır „önemli olan yürek engelli, fikir engelli olmamaktır. Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok“ dedi. Dernek lokalindeki görüşmede  engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile sohbet eden Akdemir “Engellilere yönelik ortak projeler geliştirilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunalım.  Engelli insanlarımızın  yaşadığı evrensel boyuttaki sorunları çözmek için hepimize görevler düşmektedir. Her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin sorumluluğu altındadır“ şeklinde görüşlerini ifade etti.

 „ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNDEN KAYGI DUYMAK İSTEMİYORUZ

 Engelli  gönüllüsü,  gazeteci Ali Akdemir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği başkanı Meliha Söğüt ise “Şu anda dernek bünyemizde el sanatları, ritm ve halk oyunları kurslarımız devam etmektedir. 2 öğretmen el sanatlarında ve özel eğitim kurslarında bizlere destek vermektedir.  Erdek belediyesince  bizlere tahsis edilen yerde,  yaklaşık eylül ayı sonlarına kadar devam edecek olan, el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerimizin el emekleri, göz nurları ürettikleri ürünlerin sergilendiği sergimiz açılmıştır. Engelli gönül dostlarımızı sergimize bekliyoruz.

Ali Akdemir’in kısa,  ama anlamlı destek ziyaretinden ve görüşmemizden çok mutluluk duyduk.  Engelli vatandaşlarımızı ve onların ailelerini insanca bir yaşam düzeyine  hazırlamak, üretken  olarak topluma kazandırmak ve  engelli çocuklarımızın gelecekleri ile ilgili kaygı duymayacağımız ortamları oluşturmak,  devletin ve devleti oluşturan toplumların en önemli görevlerindendir” diye konuştu.

Ziyaret sonunda tekrar görüşmek üzere  söz birliği edilerek, günün anlamı üzerine hep  birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.