Enflasyona rağmen Almanlar tatil yapmakta kararlı

Enflasyona rağmen Almanlar tatil yapmakta kararlı

ABONE OL
11:03 - 18/03/2024 11:03
Enflasyona rağmen Almanlar tatil yapmakta kararlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yüksek enerji fiyatları, teslimat darboğazları ve bürokratik engeller Almanya´da tüketicilerin ruh hali, tüm yaş gruplarında bulanık.

Mintel’in tüketicilerin mali durumuyla ilgili yeni bir araştırmasına göre, ankete katılanların yüzde 61’i bu yıl Almanya’da ekonomik büyümenin gerilemesinden korkuyor. Gelecek on yıl içinde, yüzde 62’lik bir kesim Almanya’daki yaşam standardının kötüleşeceğini düşünüyor. Buna rağmen yüzde 29, Almanya’nın 2024 yılında hâlâ dünyanın en büyük beş ekonomisinden biri olacağını düşünüyor.

Kendi hane halkı gelirleri sorulduğunda tüketiciler daha az kötümser: Yüzde 47’si hane gelirlerinin bu yıl aynı kalacağından emin, yüzde 14’ü ise artacağını bekliyor. Bir uzman şöyle diyor: “Bunun bir nedeni, kendi mali durumlarını makroekonomik konulardan çok daha iyi anlayıp kontrol edebilmeleri olabilir.”

Pandemiden sonra birçok Alman hala kaçırdıklarını telafi etme ihtiyacı duyuyor. Bu aynı zamanda genel harcamalarını sınırlamak zorunda kalsalar bile büyük olasılıkla neye para harcamaya devam edecekleri sorusuna verilen yanıtlara da yansıyor.

Tatil harcamaları yüzde 24 ile en sık dile getirildi, bunu arkadaşlarla yapılan aktiviteler (yüzde 21) ve düzenli tasarruf (yüzde 21) takip etti. Uzman, “Bununla birlikte 2024 yılının ekonomi açısından zor bir yıl olarak kalacağını ve tüketicilerin temkinli harcama davranışı sergileyeceğini varsayıyoruz. Çünkü yüzde 64’ü yüksek enflasyon oranlarının mevcut bütçelerini etkileyeceğini düşünüyor” diye sözlerini tamamladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.