“Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir”

“Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir”

ABONE OL
21:21 - 23/10/2023 21:21
“Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’nin yenidoğan ünitesindeki doktorlar, kuvözlere elektrik sağlanamaması durumunda bebeklerin dakikalar içinde ölebileceği uyarısında bulundu; yakıt, temel tıbbi malzeme ve ilaç arayışına girdi.

Doktor Nasır Bülbül, “Bu kritik ünite için herkese zaruri tıbbi malzemeleri gönderme çağrısında bulunuyoruz, yoksa çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalacağız” dedi.

Doktor Bülbül, “Eğer elektrik kesilirse 55 bebeğin tedavi gördüğü bu ünitelere beş dakika içinde elektrik sağlanamaması durumunda bu bebekleri kaybedeceğiz” diye konuştu.

Hamas yönetimindeki Gazze Sağlık Bakanlığı’nın Sözcüsü Eşref El Kidra, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin elektrikli kuvözlerinde 130 yeni doğan bebeğin tedavi altında olduğunu kaydetti.

El Kidra, başta Gazze’deki 13 kamu hastanesinin en büyüğü olan Şifa Hastanesi olmak üzere hastanelerdeki jeneratörlerin yakıtının tükendiğini, ”depoların sadece dibinde yakıt kaldığını” söyledi.

“Yakıtı, kuvözler gibi sadece en temel hayat kurtarıcı hizmetlere aktarıyoruz ancak yakıtın ne kadar süre yeteceğini bilmiyoruz” diyen Kidra, “Tüm dünyaya yakıt yardımında bulunmaları için çağrı yapıyoruz. Kamu ve özel benzin istasyonlarına da hastanelerdekilerin hayatlarını kurtarmak için mümkün olan bağışı yapma çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bugün Mısır’dan Gazze’ye üçüncü yardım konvoyu da Refah Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. Ancak Birleşmiş Milletler yetkilileri, temel ihtiyaçları karşılamak için günde 100 kamyonun bölgeye gelmesi gerektiğini, mevcut nakliyatın çok az olduğunu kaydediyor.

Şifa Hastanesi’ndeki doktorlar, evi bombalanan Filistinli Fatma El Herş’in bebeğinin kimliğinin belirlenmesi için akrabalara çağrıda bulundu. Doktorlar, anneyi ve aileden 11 kişiyi kurtaramadıklarını, ancak bebeğin sağ olduğunu söyledi.

Bebeği tedavi eden doktor, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bebek iyileştiğinde ona kim bakacak bilmiyoruz” dedi.

Gazze’deki yetkililere göre 7 Ekim’den bu yana en az 5 bin 87 Filistinli, İsrail hava saldırılarında hayatını kaybetti. Bunların 2 bin 55’inin çocuk olduğu, 15 bin kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Dairesi (OCHA), Gazze’nin 2 milyon 300 binlik nüfusunun 1 milyon 400 bininin bölge içinde yer değiştirmek zorunda kaldığını, birçoklarının BM’ye ait kalabalık barınaklara sığındığını bildirdi.

İsrail ordusu, Filistinliler’i daha güvenli olduğu gerekçesiyle Gazze Şeridi’nin güneyine gitmeye çağırıyor. Ancak bölgedeki hastaneler, başta kuvöz ya da suni solunum cihazı gibi hayat kurtarıcı tıbbi makinalara bağlı olanlar olmak üzere yaralı ve hastaların yer değiştiremeyeceğini söylüyor.

VOA tarafından geçilen “Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Elektrik kesilirse bebekler dakikalar içinde ölebilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.